Culoarea unghiei tale poate dezvălui cu ce problemă de sănătate de confrunți.

Culoarea unghiilor poate spune multe lucruri despre sănătatea noastră! Prin urmare, te invităm să citești cu mare atenție acest articol.

Înainte de a lectura, este important să rețineți că ar trebui să vă consultați întotdeauna medicul de familie dacă aveți motive de îngrijorare.

Unghiile galbene

Acesta este cel mai probabil un semn de infecție fungică a unghiilor sau începutul uneia. Foarte rar, poate fi un semn al sindromului unghiilor galbene – o afecțiune rară care afectează plămânii și circulația limfatică.

Unghii verzi

Unghiile verzi ar putea fi un semn al unei infecții bacteriene cu pseudomonas, care poate fi însoțită și de un pic de miros urât. Mulți oameni trăiesc cu această infecție fără probleme, dar se poate dezvolta, așa că este totuși important să mergi la medic.

Ar putea fi, de asemenea, un semn de candida, care poate fi tratată cu ușurință cu un medicament fără prescripție medicală de la un farmacist.

Sursa: Social media

Unghiile maro

Această culoare se datorează adesea colorării, fie de la nicotină, fie din cauza lacului de de unghii. Poate apărea și după chimioterapie.

Unghii albe

Petele albe de pe unghie pot semnifica niveluri scăzute de proteine ​​din sânge sau, rar și în cele mai grave cazuri, insuficiență renală. Mai multe linii albe paralele se pot datora manichiurii. Și, desigur, petele albe pot fi cauzate pur și simplu de traume, iar petele apar inofensiv, fără a semnala o problemă de sănătate.

Vârfuri albe sau vârfuri galbene

Acest lucru se poate datora pur si simplu unui traumatism al unghiilor sau este frecvent în rândul persoanelor care suferă de psoriazis. Poate fi, de asemenea, un semn al unei infecții fungice, care trebuie tratată înainte de a se răspândi.

Jumătate alb și jumătate maro

Așa-numitele unghii „jumătate și jumătate” pot fi un semn de insuficiență renală, conform specialiștilor. Consultați-vă medicul de familie pentru mai multe informații.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.