Cu siguranță ați observat că, deși sunt păstrate în frigider, alimentele se pot strica. Este esențial să luați toate măsurile de precauție în considerare, conform recomandărilor venite din partea specialiștilor, pentru a le depozita în mod corespunzător.

În ce condiții se păstrează bine alimentele în frigider?

Când dorim să păstrăm produsele alimentare în frigider, este necesar să ținem cont de temperatura acestuia. Ar trebui să fie întotdeauna o medie de 4 grade Celsius pentru a preveni alterarea alimentelor. într-adevăr, dacă temperatura este mai mare decât cea indicată, se vor crea condiții bune ți va favoriza degradarea alimentelor depozitate.

În ceea ce privește congelatorul, acesta trebuie să aibă întotdeauna o temperatură sub 0 grade Celsius. Abia atunci poți fi sigur că alimentele congelate sunt păstrate în condiții optime pentru o perioadă mai lungă de timp.

Sursa: Social media

Alimentele trebuie păstrate întotdeauna la rece în recipiente etanșe. Dar dincolo de aceste detalii,  cât timp pot fi păstrate alimentele reîncălzite  la frigider, pentru a nu se strica?

Este important să păstrați resturile de mâncare în frigider sau congelator în decurs de 2 ore. În caz contrar, apariția bacteriilor poate fi favorizată. În timpul lunilor de vară acest lucru devine cu atât mai important cu cât germenii cresc mai repede la temperatura camerei, așa că, secretul pentru a evita acest lucru este să puneți la frigider cât mai curând posibil.

Utilizarea recipientelor mici sau mijlocii este esențială pentru a accelera răcirea. De asemenea, este important să folosiți un capac și să împărțiți mâncarea în porții mai mici.

Cât timp le poți păstra la congelator?

Bucățile de porc pot fi păstrate la congelator timp de 6 până la 8 luni, carnea de vită, pasăre și vânat timp de 8 luni fără a se strica. Carne tocată, de la 2 la 3 luni și în final pește și crustacee de la 3 la 4 luni.