Dușul este un obicei esențial în igiena noastră personală și, de asemenea, o sursă de plăcere și relaxare. Cu toate acestea, dermatologii avertizează că dușurile frecvente și lungi, pe lângă faptul că nu ajută mediul înconjurător, deteriorează stratul lipidic al pielii noastre.

Acest lucru favorizează uscăciunea, mâncărimea și dermatita. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, durata maximă a unui duș ar trebui să fie de cinci minute.

Temperatura apei recomandată atunci când faci duș

Sursa foto: Social media

Majoritatea experților sunt de acord că cel mai bine este să faci duș o dată pe zi. Nu mai mult, mai ales dacă dușul include utilizarea de săpunuri, bureți sau alte produse care ne uzează microbiomul pielii, care este un strat de bacterii inofensive care acoperă pielea.

Dacă avem nevoie de un duș în plus, este mai bine să o facem doar cu apă, pentru a nu slăbi pielea și a o lăsă mai expusă la infecții. Apă caldă sau rece? Evident, în funcție de perioada anului în care ne aflăm, ne vom dori o temperatură diferită a apei.  Dar ar trebui să evităm dușul cu apă foarte fierbinte sau foarte rece tocmai pentru a evita deshidratarea pielii.

Cei mai mulți dintre noi își doresc un duș fierbinte după o zi lungă. Ei bine, trebuie să știți că temperatura apei în această perioadă a anului nu trebuie să depășească 38 de grade celsius. Temperatura ideală variază între 29° și 38°. În orice caz, depășirea temperaturii de 38º va contribui la uscarea pielii noastre.

Vara ne vom dori cu siguranță că apă să fie puțin mai rece, între 25 și 30º. De fapt, aceasta ar fi o temperatură ideală pentru tot anul. Acest lucru se datorează faptului că apa caldă favorizează închiderea porilor pielii și ne ajută să o menținem hidratată, ceea ce se va îmbunătăți și aspectul acesteia (va arăta mai fină și mai puțin îmbătrânită) .