Tinerii ajutați în mod gratuit în carieră! Ce condiții trebuie să îndeplinească

Tinerii români au acum o posibilitate inedită de a face pași importanți în domeniul profesional. Aceștia au la dispoziție o platforma creată special pentru a răspunde nevoilor lor.  Punctul principal al acestui proiect este de a-i ajută să își găsească din timp drumul profesional în viață. Tinerii pot accesa platforma intitulată Bun în Carieră, cu încredere. Acesta a fost câștigător în 2019 în cadrul ”Țării lui Andrei”.

Tinerii primesc consiliere

Tinerii români, aflăți în anii terminali de studiu pot afla acum ce li se potrivește în carieră, în mediul online. Platforma destinată exclusiv lor, le oferă câteva facilități unice. Ajutați de un mentor, aceștia vor lua parte la ore de consiliere individuale. Specialistul îi va ajută în a-și descoperi vocația și totodată îi va îndrumă spre pașii necesari în acest sens. De altfel, platforma le pune la dispoziție și o biblioteca online, und evor regăși testimoniale ale profesioniștilor model în diverse domenii. Paleta de ocupații a specialiștilor care apar în testimoniale este una largă, respectiv din 52 de domenii.

”Proiectul a pornit de la intenţia de a contribui în carieră tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 ani din medii vulnerabile din România, însă pe parcurs am realizat că toţi tinerii, indiferent de mediul în care au crescut, la început de drum profesional sau chiar mai devreme, în momentul în care îşi aleg facultatea, nu ştiu ce aptitudini au şi nici la cine să apeleze, mai ales acum.” a declarat Adriana Preda, Director Executiv Asociaţia The Social Incubator.

Tinerii au fost analizați în privința aspectelor vocaționale. Astfel, inițiatorii au identificat și grupurile țintă. Aceștia au speranțe mari de la proiect, estimând numai în primul an peste 1000 de beneficiari.

“Pentru noi fiecare tânăr este valoros și are dreptul la un viitor pe măsura așteptărilor sale. Din dorința de  a facilita accesul unui număr cât mai mare de tineri la resurse și specialiști care pot să-i ajute să identifice timpuriu care le sunt aptitudinile și cum pot să le valorifice, am transpus în online o parte din expertiză noastră. Ne dorim să creăm o experiență digitală completă care să permită tinerilor accelerarea semnificativă a procesului de descoperire a carierei, indiferent de mediul din care provin. Platforma le oferă posibilitatea de autocunoaștere prin teste vocaționale, îndrumare și mentorat. Îi ajutăm să pășească cu dreptul pe drumul lor profesional.”, a adăugat  Ionuţ Pascu, Preşedinte Asociaţia The Social Incubator.

Tinerii au la dispozitie o sansa in a-si gasi drumul in cariera

Liviu Vârciu și Jojo, din nou împreună. Au fost la un pas de căsătorie

Liviu Vârciu și Jojo, din nou împreună. Au fost la un pas de căsătorie

Mirela Vaida a făcut testul pentru coronavirus! Care este rezultatul

Mirela Vaida a făcut testul pentru coronavirus! Care este rezultatul