Situația copiilor din Africa este una extrem de delicată. Cei mai mulți suferă de malnutriție, iar anual, mor zeci de mii de copii din această cauză.

Tot mai multe organizații non-guvernamentale strâng fonduri și merg în zonele sărace din Africa pentru a le duce apă și hrană, să îi educe și să le ofere diferite cadouri specifice vârstei, precum jucării. În acest caz se numără și fetița dintr-un videoclip postat pe o rețea de socializare a cărei reacție te va lăsa fără cuvinte. Fetița primește cadou o păpușă și se entuziasmează instant. Reacția ei sigur te va emoționa. I se poate citi fericirea pe chip și se vede că nu îi mai dă drumul păpușii primite în dar.

Campanii umanitare în Africa

Tot mai multe persoane aleg să se implice în campanii umanitare pentru copii din Africa. Astfel, aceștia merg în zonele sărace din Uganda și trăiesc alături de copii în comunitate. Li se aduc apă și alimente, se ocupă de educația copiilor și au grijă să îi ajute cu igiena personală. În acest caz, se încadrează și Adriana Popa, o croitoreasă care a renunțat la viața sa comodă pentru a merge în Africa să ajute copiii. S-a înscris în organizația „Misiunea Speranța” din Cluj și în acest fel a plecat pe continentul african. Și-a dorit să-i învețe ceva pe copii, așa că a cumpărat mașini de cusut pentru a-i putea învăța ceva manual.

„Am văzut niște copii, de undeva din Africa, în Uganda, care aveau nevoie de mâncare, de iubire, de ceva ce eu aveam și nu aveam cui să dau. Eu aveam prea mult și nu aveam cui să dăruiesc. Divorțasem, copilul mic era la bunica, cei mari erau deja foarte mari. Eu pe cine să mai bibilesc? Acolo, în Uganda, în comunitatea în care 1200 de copii se înșiră în fiecare zi de sâmbătă pe un deal, pentru a primi singura masă din săptămână care are și proteine, Adriana avea să afle că meseria ei poate fi esențială, așa că a cumpărat 5 mașini de cusut industriale, alte 3 mașini de cusut casnice și le-a dat celor care aveau nevoie „undiță și nu pește!” a spus Adriana Popa într-un interviu pentru Life.ro.

Printre cele mai cunoscute personalități care se implică în comunitățile africane se află și Angelina Jolie care este cunoscută pentru aceste fapte. Totodată, actrița a și adoptat o fetiță din Africa.