Pentru că mulți nu înțeleg cum cineva poate lucra în acest domeniu, un tânăr care se ocupă de autopsii a explicat ce se află în spatele întregului proces

Despre morgă, cadavre și autopsie există nenumărate stereotipuri, care au dat naștere mai multor speciulații despre acest întreg proces. Moartea este un fapt, care se va produce inevitabil pentru fiecare ființă de pe pământ. Este un subiect greu de digerat, iar dacă vorbim despre ce se întâmplă cu cadavrele aflate l la morgă, există mai multe speculații.

Cel mai dificil de înțeles sau de acceptat pentru cei îndurerați de pierderea cuiva ideea de autopsie. Cei specializați în această meserie sunt considerați oameni cu sânge rece. O altă părere este strict legată de logică și rațiune. Mai multe informații pe această temă a oferit Sergiu Gliga, autopsier.

Sergiu Gliga: „De ce să mă afecteze un om care a suferit înainte?”

Ceea ce este important ca cei de acasă să înțeleagă este faptul că trupul care va fi autopsiat nu mai are suflet în el. Pentru cei aflați în durerea pierderii unei persoane dragi, ideea de autopsie este înțeleasă în mai multe moduri. Pentru a pune punct diverselor speculații, un autopsier a explicat ce întâmplă în realitate cu trupurile celor decedați.

„Eu consider că omul care e în trup… noi ne folosim de trupul ăsta. Trebuie să înțeleagă omul că în momentul în care ai murit, ieși din suflet. Corupul omului… noi ne-am folosit de el. Adică da, menții respectul.

@diana.blogger #fyp #bucurestiromania🇷🇴 #dianablogger #viral #chisinaumoldova #sergiugliga #bucuresti #vorbestemoldova ♬ original sound – Tik Toker

Dar nu mă poate afecta. În primul rând, de ce să mă afecteze un om care a suferit înainte? Pentru că majoritatea, la institutul INML veneau bolnavi, îți dai seama. Probleme cardiace diferite și aveau tot felul de malformații, și copii, și orice.

Și atunci de ce m-ar afecta? „Vai, săracul…” încerc să mă gândesc că dacă trăia copilul ăla, de exemplu, stătea cu malformație”, a explicat autopsierul Sergiu Gliga, invitat în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!