În ziua de astăzi este foarte greu să te simți 100% fericit. Probleme sunt atât de multe, iar timpul foarte scurt pentru a le rezolva. Cu toate acestea, sunt oameni care fac eforturi mari pentru a-și găsi fericirea.

Unii preferă să ceară ajutor specializat, în timp ce alții apelează la tot felul de metode pentru a-i ajuta să se simtă bine. Așadar, un budist în vârstă de 76 de ani este considerat de cercetători cel mai fericit om din lume. El are un obicei, pe care îl face zilnic, care aparent îl ajută să se simtă bine.

Budistul spune că trăiește în liniște, este împlinit și are o capacitate mărită de a simți starea de fericire și o predispoziție redusă la nefericire. El a declarat în urmă cu ceva timp că mintea trebuie să fie limpede, curată, plină de pasiune și solidaritate. De asemenea, este importantă și starea psihică. Aceasta trebuie să fie una foarte sănătoasă.

Cum reușește „cel mai fericit om din lume” să fie…fericit?

 „În general trebuie să încerci să fii mai bun într-un mod raţional. Dacă mintea vă este plină de bunăvoinţă, pasiune şi solidaritate, aceasta este o stare psihică foarte sănătoasă care favorizează fericirea şi împlinirea personală”, explica francezul, în urmă cu câţiva ani, într-un interviu pentru Business Insider.

De-a lungul anilor călugărul a ținut mai multe conferințe în care a ajutat foarte mulți oameni. După ce a interacționat cu o mulțime de persoane, potrivit Impact.ro, acesta a spus că toți oamenii au capacitatea de a avea o minte limpede.

Te simți trist? Iată care este secretul celui mai fericit om din lume. Ce trebuie să faci zilnic pentru a avea o stare de bine

„Există potențial de bunătate în fiecare ființă umană”

Budistul susține că există un potențial de bunătate în fiecare ființă umană, dar mintea tuturor trebuie antrenată exact ca un sportiv ce dorește să își atingă țelul și să fie mereu în formă.

În fiecare zi budistul își antrenează mintea să se gândească la cele mai fericire lucruri pentru acesta: gânduri, amintiri sau idei de viitor care i-ar aduce zâmbetul pe buze. Exercițiul acesta poate fi făcut de toată lumea timp de 15 minute. După un timp, starea de bine va continua să apară.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.