Află ce alimente trebuie să consumi pentru a te bucura de energie pe întreg parcursul zilei.

Nici bine n-ai început ziua, că te și simți stors de energie? Noi avem secretul pentru a avea o energie debordantă. Tot ceea ce trebuie să faci este să consumi aceste alimente din prezentul articol.

Dacă există un nutrient pe care femeile cu precădere tind să nu-l folosească, acesta este fierul. Fierul este esențial pentru prevenirea anemiei care provoacă pierderea energiei. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu reușesc să consume alimente care să ne satisfacă nevoile zilnice de fier.

Sursa: Social media

Așadar, pentru a-ți crește energia include în dieta ta mai multe alimente bogate în fier, cum ar fi carne roșie slabă, pește gras, ouă, legume cu frunze verzi, fructe uscate, nuci și semințe.

Nu uitați că fierul are nevoie și de vitamina C pentru a ajuta la absorbția sa, ceea ce înseamnă să consumați multe fructe și legume proaspete în timpul meselor voastre.

Avocado

Cunoscut ca un superaliment din motive întemeiate, avocado este unul dintre cele mai hrănitoare și versatile alimente pe care le putem mânca. Vitamina B6 este una dintre grupele cheie de vitamine B care stimulează energia, implicate în peste 100 de reacții enzimatice diferite și, cel mai important, în metabolismul proteinelor, carbohidraților și grăsimilor.

B6 este, de asemenea, necesar pentru un creier sănătos și un sistem imunitar sănătos, deoarece ajută la promovarea formării globulelor albe și a hemoglobinei

Banane

Bananele sunt unele dintre ele mai cunoscute alimente care stimulează energia. Bananele conțin carbohidrați complecși care sunt lanțuri mai lungi de molecule de zahăr. Asta înseamnă că durează mai mult să se descompună, astfel încât să mențină nivelurile de energie pentru mai mult timp. Ele sunt, de asemenea, sățioase și o sursă de potasiu

Ovăz

Ovăzul este fantastic pentru a-ți menține nivelul de energie ridicat pentru mai mult timp. Este o alegere genială pentru micul dejun. Vă va oferi acel plus de energie de care aveți nevoie, menținându-vă sătul pentru mai mult timp.

Au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că obțineți o eliberare mai lentă de energie pe o perioadă mai lungă de timp.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.