Balonarea reprezintă senzația de stomac umflat și apare de cele mai multe ori din cauza alimentației. Pe lângă aceasta, poate indica o boală a stomacului sau retenția de lichide. Momentul în care te simți balonată nu este un sentiment plăcut, provocând neplăcere. 

Indiferent care ar fi cauzele pentru balonare, este bine să iei măsuri. Schimbarea alimentației sau consultul unui medic nu fac rău nimănui și te pot ajuta în acest sens. Este o senzație neplăcută mai ales dacă vrei să îți iei blugii preferați sau rochița mulată, iar stomacul tău nu te ajută în acest sens.

1. Ține un jurnal alimentar

Înainte să apelezi la tratamente de specialitate oferite de medici, poți începe să consumi alimente care te ajută în diminuarea balonării. Poți ține un jurnal în care să notezi alimentele consumate și să identifici care îți dau senzația de balonare. Printre alimentele pe care ai putea să le eviți se numără varza, conopida, broccoli sau ceapa albă.

2. Bea multe lichide

Dacă ți se pare că balonarea este provocată de retenția de apă, consumă mai multe lichide. Organismul reține apă pentru a evita deshidratarea, dar, dacă vei bea lichide multe, senzația va dispărea. În acest fel, vei putea scăpa de balonare într-un mood foarte rapid.

Sursa foto: Pixabay

3. Consumă ceai de ghimbir

Un sistem digestiv mai lent duce și către un metabolism lent, iar stimularea este esențială. Pentru a reuși acest lucru, este recomandat consumul de ceai de ghimbir. Este cunoscut pentru beneficiile sale și tratarea afecțiunilor de sănătate. Dacă vrei sa scapi cât mai repede de senzația de balonare consumă o cană de ceai de ghimbi înainte de micul dejun.

4. Renunță la cafea

Cafeaua are numeroase beneficii pentru sănătate și organism, dar nu este recomandată persoanelor care se confruntă cu balonare, fiind un aliment inflamator. Consumul de cofeină duce la deshidratarea organismului, ceea ce nimeni nu își dorește. Dacă vrei să scapi de balonare, renunță la cafeaua pe care o bei zilnic măcar pentru 24 de ore.