Pe cât de frumos pare că este viața de șofer pe STB, iată cu cât este plătit un șofer pe lună, în anul 2022

Tot mai mulți români consideră meseria de șofer de STB ca fiind una dintre cele mai simple și mai bine plătite. Însă aceștia trebuie să conștientizeze riscurile la care se supun și grija față de un număr mare de călători. De asemenea, să lucrezi cu oamenii poate fi unul dintre cele mai dificile lucruri, încât multe persoane care lucrează pentru Societatea de Transport București trebuie să îndure comportamente și acțiuni nu prea frumoase. 

Cât despre salariul unui șofer care lucrează la Societatea de Transport București, un bărbat a postat pe rețelele de socializare fluturașul de salariu. Pe fotografie se vede cu exactitate suma pe care o încasează lunar. În timp ce altora li se par suficienți bani, unii sunt de părere că este o sumă mică. Asta ține, desigur, de așteptările fiecăruia.

Un șofer STB a postat pe Facebook fluturașul de salariu. Iată cât primește lunar, în anul 2022

Bărbatul care a postat fotografia este de părere că, pe baza criteriilor care îți sunt cerute pentru funcția de șofer pe STB, salariul este unul mic.

„Cam atât sunt plătiți șoferii la STB. E mult, e puțin? STB angajează șoferi de autobuze. Câteva criterii pe care trebuie să le îndeplinești: categoria D, să fi lucrat pe mașini de gabarit asemănător, să ai atestat persoane și ceva cunoștințe tehnice.

Și primești frigiderul plin de la călători, bătaie de joc din partea unor șefi”, a scris bărbatul pe pagina sa de Facebook.

Facebook

Ce criterii trebuie să îndeplinească un șofer STB

Pentru a fi în slujba cetățenilor și a obține un post de șofer la STB, trebuie să îndeplinești următoarele criterii:

  1. să deții o diplomă de bacalaureat care să ateste că ai absolvit studiile liceale
  2. să deții permis de conducere de categoria D
  3. ccazier auto
  4. un atestat special care să poată dovedi că ești apt pentru a transporta persoane
Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!