Avionul reprezintă unul dintre cele mai sigure mijloace de călătorie, după cum arată mai multe studii efectuate de cercetători. Majoritatea persoanelor care nu au fobie de a călători cu avionul aleg de cele mai multe ori să se deplaseze cu acest mijloc. Este mult mai sigur și economisesc mai mult timp, ajungând mult mai repede atât în destinațiile din țară, cât și cele internaționale. Cei care au călătorit cel puțin odată cu avionul, cu siguranță cunsoc regulile cele mai importante în timpul zborului.

O mare curiozitate o reprezintă faptul că stewardesele cer fiecărui călător să își depoziteze gențile sau diversele mici bagaje sub scaunul din față. Ei bine, această regulă este gândită pentru siguranța călătorilor, pentru a putea evacua aeronava mult mai ușor, în cazul unei urgențe.

Iată motivul pentru care mereu ți se cere să îți pui geanta sub scaunul din față al avionului

O stewardesă a devenit cunoscută pe TikTok datorită sfaturilor pe care le oferă internauților. Tânăra a explicat și motivul pentru care gențile trebuiesc depozitate sub scaunul din fața ta.

„De ce trebuie să ne punem gențile sub scaunul din fața noastră, atunci când călătorim cu avionul?

pixabay

Eu o întrebare foarte bună, la care lumea nu știe răspunsul, dar face așa cum zice doamna stewardesă. Toate rucsacurile, poșetele sau pungile trebuie puse sub scaunul din față.

Unii oameni preferă să le țină în brațe, sau să le pună lângă picioare, sau lângă culoar. Iar când vei avea una dintre aceste situații, însoțitorii de zbor te vor ruga să le pui sub scaunul din față. Sau în compartimentul de deasupra. Oare de ce?”, a explicat Vlada Grecu, pe contul ei de TikTok.

@vlada.prada Reply to @mariateo2010 ✈️ Ne vedem pe Insta: grekuvlada #vladaprada ♬ original sound – Vlada Grecu 😈

Pentru siguranța ta, trebuie să respecți cerințele însoțitorilor de zbor

„Răspunsul este foarte simplu. Însoțitorii de zbor te vor ruga să faci acest lucru sau la decolare, sau la aterizare. Adică în momentele cele mai critice ale zborului. Iar în cazul unei evacuări, să poți părăsi aeronava rapid.

Fără a fi blocat printre scaune de bagaje, sau să te împiedici de lucrurile altcuiva. Inclusiv atunci când sunt turbulențe, poșeta ta poate urca până în tavan, apoi la cădere să te lovească pe tine, sau pe alții.

O excepție sunt locurile de lângă ieșirile de urgență, unde nu ai voie deloc să ai ceva sub scaunul din fața ta.”, a mai spus tânăra.