În 2024 piața muncii continuă să se adapteze am putea spune, ținând cont că tinerii în ziua de astăzi au anumite pretenții. Remarcăm de asemenea și un deficit de personal în aproape orice domeniu. Se pare că atunci când își găsesc un loc de muncă care le place, răsplătesc prin fidelitate. Se întâmplă în multe domenii să nu conteze neapărat experiența angajatului, însă să fie apreciată vechimea sa. Dintre joburile la mare căutare la ora actuală se numără și studiourile, unde activitatea principală este cea de conversare online cu membrii unor platforme special create.

Te-ai gândit vreodată cum este să lucrezi într-un astfel de domeniu? Sau ce beneficii ai cand lucrezi la un studio de videochat? Iată despre ce este vorba.

Contează salariul, precum și beneficiile extra

Dacă ne raportăm la pachetul salarial oferit de Prime Studios spre exemplu, ne dăm seama că este extrem de important și ce este oferit pe lângă salariul de bază. În cazul angajatorilor precum studiourile amintite, sunt multe beneficii extrasalariale atractive, dintre care enumerăm șansa celor din echipă de a câștiga un city break sau de a i se deconta o operație estetică.

Sunt și bonusuri la fel de interesante, spre exemplu pentru recomandarea unei alte tinere care în cele din urmă să devină parte din echipa lor. Un alt bonus este de bun venit și un altul aferent performanței fiecărui model în parte. Toate acestea sunt realizabile fără efort și nu depind de experiența anterioare. În plus, fiecare model are parte de training gratuit.

Surpriză pe piață locurilor de muncă – online este mai bine

Cochetam cu munca online în perioada anterioară pandemiei, pentru că atunci când a venit valul de covid am fost practic limitați la acest mod de a ne mai desfășura munca. Ulterior după se pare că s-a lansat moda cu munca în sistem hibrid. Așadar, nu se miră acum că mare parte din domeniile de activitate includ și online-ul, dacă nu sunt chiar exclusiv astfel desfășurate.

Există și din acest punct de vedere tot felul de avantaje, de la faptul că se poate lucra flexibil și până la faptul că pot lucra și din alte locații, nu doar din studio.

Care sunt cerințele salariale la ora actuală?

Este greu de spus cum s-ar putea mulțumi și descurca o persoană cu minimul pe economie. Sunt țintă job-urile care au salariu de start undeva în jurul sumei de 3.000 de lei. În cazul studioului amintit marele avantaj este că piața de consum se referă la publicul extern, ceea ce înseamnă că puterea financiară a consumatorului este cu mult mai mare față de cea din țară spre exemplu. Salariile fluctuează, în funcție de cât de implicate sunt tinerele, au șansă însă de a-și depăși valoarea minimă cu care încep, pentru primele luni un salariu fix pentru a le ajuta să își dezvolte tehnici pentru a putea câștiga mai mult și mai mult.

Curioși să știți care sunt aceste venituri? Sunt detalii în pagina oficială.