Există câteva superstiții care rămân mai degrabă la stadiul de mituri decât de realitate.

Românii au cu siguranță, superstiții pentru fiecare eveniment important din viața lor. Fie că e vorba de nuntă, botez sau de momentele în care se despart de cei dragi, oamenii continuă să creadă în ele, dar nu toate au legătură cu realitatea. Iată câteva mituri pe care și tu le-ai auzit de multe ori. 

Dacă spargi o oglindă

Cea mai cunoscută superstiție legată de oglinda spartă este cea referitoarea la ghinion. Tradiția a pornit de la romani, după ce exista credința conform căreia sufletul se regenerează la fiecare 7 ani.

De aici, și superstiția din zilele noastre că suntem urmăriți de ghinion dacă spargem o oglindă. Se pare că acest eveniment aparent banal a fost transformat într-un mit care s-a răspândit rapid, căci nu există dovezi concrete legate de acest subiect.

Pisica neagră

O altă superstiție la fel de populară este cea legată de pisica neagră. Se spune că îți aduce ghinion, dacă o felină îți trece prin față. Povestea începe în Evul Mediu și prezintă întâmplările bizare care au loc în casa unei vrăjitoare. Femeia ar fi avut o pisică, iar ulterior felina a devenit simbol al magiei negre.

În schimb, în Egiptul antic, pisica neagră era venerată la fel de mult ca zeițele. În tradiția egipteană, felina e considerată aducătoare de noroc.

Superstiții în care toată lumea crede, dar nu sunt adevărate. Miturile pe care și tu le-ai auzit cel mai des
Pexels

Calendarul vechi din casă

La fel de cunoscută este și superstiția conform căreia un calendar de anul trecut îți aduce ghinion. Ba mai mult, tradiția spune că vei trăi evenimentele dureroase din urmă cu un an, dacă nu îl arunci. Specialiștii au analizat acest aspect și sunt de părere că un astfel de lucru nu îți afectează prosperitatea în niciun fel, dar nici nu îți aduce noroc.

Pereții verzi

Se spune că dacă alegi să vopsești pereții cu verde, atragi energiile negative și chiar moartea. Tradiția a pornit de la englezi, ei fiind cei care își decorau casele cu această culoare. Ulterior, superstiția s-a răspândit în toată lumea. Totuși, specialiștii au o altă părere. Culoarea verde exprimă cheful de viață, pozitivismul și nicidecum moartea.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.