Iată ce semnifică plânsetul unei mirese în ziua nunții iei, indiferent dacă este vorba de lacrimi de fericire sau de tristețe

Nunta este cel mai așteptat eveniment și reprezintă cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei. Încă din adolescență, multe fete visează la ziua cea mare, la momentul în care merg la altar, alături de cel pe care îl iubesc. Lacrimile sunt de fericire, în cele mai multe cazuri. Exprimă bucuria și împlinirea pe care o simt, alături de cel drag.

Superstițiile din popor spun că este bine ca o mireasă să plângă, în ziua nunții ei. De asemenea, este de bun augur dacă mireasa va vărsa cât mai multe lacrimi, pline de fericire. Iată de ce este bine ca o mireasă să plângă în ziua nunții ei.

Superstiții din popor. De ce este bine ca o mireasă să plângă în ziua nunții ei

Superstițiile și credințele în semne care nu au o logică sau o explicație tind să fie crezute și acum, în multe contexte din viața noastră. Superstițiile care există sunt atât cu conotație negativă, dar și pozitivă.

Încă din bătrâni, se spune că este bine ca mireasa să plângă în ziua nunții. Miresele care plâng cel mai mult în momentul în care sunt pieptănate, pentru a li se pune voalul, vor avea parte de prosperitate și bucurie în casă. O altă superstiție spune că lacrimile multe anunță că vacile vor da mai mult lapte.

arhivă

În cazul în care miresei nu îi curge nicio lacrimă, din popor înseamnă că ea semn rău. Dar pentru a se alunga ghinionul, o femeie măritată sau o bătrână vin cu o ceapă zdrobită și o plimbă pe la ochii ei. Astfel, mireasa nu va sta cu ochii uscați și îi vor da lacrimile. În multe cazuri, plânsul miresei nu mai este doar o emoție exprimată prin lacrimi, ci a devenit o obligație.

Momentele în care mireasa plânge sunt multe. Este o zi plină de emoții și sentimente ambigue, deoarece începe un nou capitol al vieții ei, ținând de mână bărbatul pe care îl iubește. Și-a unit viața cu el, iar asta este cea mai frumoasă zi din viața unei femei, indiferent dacă va plânge sau nu.

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!