Există un studiu care te va lăsa să îți lași telefonul din mână. Rezultatele acestui studiu indică faptul că este recomandat să petreci mai puțin timp pe rețelele de socializare. Cercetătorii care au realizat acest studiu au explicat și care sunt motivele.

Acest studiu a fost realizat chiar la începutul pandemiei de coronavirus. S-au ales 549 de adulți care au cel puțin doi copii. Copiii respectivi au vârste curpinse între 5 și 19 ani. Aceștia au răspuns la mai multe întrebări legate de felul în care folosesc rețelele sociale, sănătatea psihică și obiceiurile pe care le au în creșterea copiilor lor.

„Toți membrii familiei sunt importanți atunci când încercăm să înțelegem familiile într-o societate saturată de tehnologie. Nu doar copiii petrec adesea timp fiind atenți la telefoanele mobile. Părinții folosesc mediile digitale din mai multe motive, iar aceste comportamente pot avea un impact asupra copiilor lor”, a spus autorul principal al studiului, Jasmine Zhang, de la Universitatea din Waterloo, Canada.

social media

Conform rezultatului de pe urma acestui studiu, mamele și tații petrec prea mult timp fiind prea atenți la telefoanele lor mobile. Astfel, aceștia riscă mai mult decât alți părinți să facă anumite greșeli în relația cu copiii lor.

Mai exact, cu cât părinții alocau mai mult timp pe rețelele de socializare, cu atât mai ult greșeau cu copiii lor. Mulți adulți au început să țipe mai des și să îi cicălească pe copiii lor.

Efectele bune ale utilizării rețelelor sociale

Pe de altă parte, rețelele sociale nu au numai efecte negative. Cercetătorii au demonstrat că această activiate poate reduce anxietatea și depresia. Acest fapt este datorat prietenilor cu care socializezi în mediul online.

Mai mult, se observă și efecte pozitive în rândul părinților. Spre exemplu, adulțții au învățat să asculte tot mai multe idei pe care copiii lor le au și au început să îi laude asupra cât de multe lucruri cunosc de pe internet.

Astfel, 86% dintre părinții care au participat la acest studiu au fost de părere că utilizarea unui dispozitiv mobil de către copii nu a dăunat chiar atât de rău. Pe de altă parte, 97% despre copii au spus același lucru și despre părinții lor.