Află de ce trebuie să pui sare în pragul ușii.

Cine se poate lipsi de sare? Folosită cu înțelepciune, acest ingredient cheie în bucătărie ne poate condimenta toate preparatele, supele sau tocănițele. 

În plus, sarea grunjoasă ne poate permite să desfundăm scurgerile chiuvetei, să îndepărtăm petele de vin de pe un covor, să curățăm frigiderul, să eliminăm gândacii și multe altele!

De ce se pune sare în fața ușii?

Sursa: Social media

Este un truc  al bunicii, încă la fel de practic și eficient că întotdeauna!

De fapt, mulți oameni pun sare la intrarea în case pentru a ține furnicile departe. Proprietățile acestui ingredient, care este compus în esență din clorură de sodiu, le fac să fugă instinctiv. La fel că buruienile, sarea alungă  în mod natural furnicile  și, în același timp, le distruge cuiburile.

Așa că, găsirea de sare pe pragul vecinului nu ar trebui să vă îngrijoreze: înseamnă că acesta pune la punct un sistem natural pentru a preveni intrarea în casă lui a furnicilor.

Metoda este foarte simplă: presară sare acolo unde ai observat un grup de furnici.

Sarea ajută la absorbția umidității și alungă energiile negative

Pe lângă eliminarea furnicilor, sarea presărată în față ușii casei ajută la reducerea nivelului de umiditate din interiorul acesteia. Într-adevăr, sarea este recunoscută că absoarbe umezeala: este un compus ionic care atrage puternic moleculele de apă extrem de polare. În plus, punerea de sare grunjoasă pe exteriorul ușilor și ferestrelor îmbunătățește starea interioară a casei.

În cele din urmă, potrivit mai multor culturi, folosirea sării  ajută și la alungarea vibrațiilor negative, a spiritelor rele sau a ghinionului.

Alte utilizări ale sării:

După cum am menționat mai devreme, sarea are alte beneficii și poate fi utilă  în multe situații . Iată câteva:

·  Calmează o înțepătură de albină: dacă ești atacat de o albină, umezește imediat înțepătura apoi pune sare pe ea

·  Detectează ouăle expirate  : într-o cană de apă, adăugați două lingurițe de sare. Pune un ou în această ceașcă. Dacă acesta din urmă este proaspăt, se va scufunda. În caz contrar, va pluti

·  Respinge puricii:  Puteți folosi sare ca un repelent natural pentru purici

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.