Acest domn în vârstă a trăit multe în timpul vieții sale. A văzut 7 monarhi pe tronul britanic, inventarea becurilor și a mașinilor motorizate, finalizarea Turnului Eiffel și primul zgârie-nori! Dar, cu toate acestea, Jonathan, broasca țestoasă este încă activ și deloc obosit să-și trăiască viața.

Vă invităm să aflați povestea acestei incredibile broaște țestoase care este considerată a fi cel mai vechi animal terestru cunoscut din lume.

Cum a fost descoperit Jonathan

Jonathan este o broască țestoasă uriașă din Seychelles care a fost adusă din Seychelles pe insula Saint Helena în 1882. Această insulă izolată și pașnică din Oceanul Atlantic de Sud este cunoscută pe scară largă drept locul exilului lui Napoleon. Din acel moment, Jonathan locuiește pe terenul Plantation House, reședința oficială a guvernatorului.

Deși nimeni nu știe cu siguranță vârsta lui Jonathan, s-a estimat că acesta a atins deja dimensiunea adultă când a ajuns pe insulă, ceea ce înseamnă că avea în jur de 50 de ani la acel moment. Așa că veterinarii cred că el ar fi putut fi născut în 1832 și are acum 187-188 de ani.

Jonathan a fost recunoscut oficial drept cel mai vechi animal terestru viu

Speranța medie de viață a unei țestoase din specia sa este de aproximativ 150 de ani. Aceasta înseamnă că Jonathan a supraviețuit deja tuturor țestoaselor sale cu peste 30 de ani! Datorită acestui fapt, el a fost recunoscut oficial drept cel mai vechi animal terestru viu de Guinness World Records.

Deși Jonathan este orb de cataractă, și-a pierdut simțul mirosului și nu mai poate detecta mâncarea, el este încă puternic. Cu excepția acestor lucruri legate de vârstă, el se descurcă bine din punct de vedere al sănătății și își trăiește cea mai bună viață relaxată pe insulă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Al Dove (@dr.al.dove)

În zilele însorite, de obicei își întinde gâtul și picioarele lungi din carapace și se bucură de soare. Dar dacă vremea este rece, el sapă în grămezi de frunze sau iarbă și stă acolo toată ziua. O dată pe săptămână, Jonathan se bucură și de alimentele sale preferate, care includ morcovi, castraveți, varză, mere și banane.

În ciuda vârstei sale, Jonathan este încă foarte activ și adoră atenția oamenilor. Îi place când cineva îl mângâie pe gât și este întotdeauna gata să pozeze pentru o poză.

Știai care este cel mai bătrân animal? A trăit deja în trei secole diferite
Instagram