Chiar dacă nu multă lume își poate imagina acest lucru, pantofii au o istorie uimitoare de când au apărut.

Încălțămintea care este indispensabilă azi, ascunde lucruri pe care nimeni nu le-a putut bănui vreodată. De exemplu, tu te-ai întrebat câte lucruri știi despre cum au apărut pantofii? Ei bine, există detalii pe care foarte puțini le-au aflat.

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au avut nevoie să-și protejeze picioarele, așa că au căutat soluții până când au inventat încălțămintea. Așadar, dacă nu știai, atunci când au apărut pantofii, aceștia nu au avut pereche. Cum? Dacă vei parcurge întreg articolul nostru, vei afla cu siguranță.

Inițial, pantofii au apărut fără pereche

Îi porți des, însă cu siguranță nu le cunoști istoria bogată. Habar nu aveai că atunci când au fost construiți, pantofii nu aveau pereche, ci exista doar unul. Știm, nu-ți poți imagina un asemenea lucru, dar este cât se poate de adevărat. După cum spuneam, la început, pantofii au fost construiți nepereche. Ei au fost concepuți fie pentru piciorul stâng, fie pentru piciorul drept. Abia în 1818 a fost construită în Philadelphia, prima pereche de pantofi.

@musette.official Interesant, nu? ? #musette #brandstage #shoes @cristina.batlan ♬ Swear By It – Chris Alan Lee

Alte lucruri interesante despre încălțăminte

  1. Încălțămintea a fost realizată pentru că devenise o necesitate – primele perechi de încălțăminte au fost construite din piele moale și se asemănau foarte mult cu mocasinii sau sandalele de astăzi. În plus, materialele din care erau confecționate erau alese în funcție de resursele existente în zonele respective.
  2. În India au fost confecționate sandale din lemn
  3. În Japonia se foloseau plante de sistal pentru realizarea pantofilor
  4. Bărbații au fost cei care au purtat tocuri pentru prima dată. Tocul era semn de aristocrație și bogăție
  5. Femeile au început să poarte tocuri înalte în secolul al XVI-lea, după ce Caterina de Medici, care era mică de statură, a purtat tocuri înalte, dorind să facă o impresie mai bună atunci când a sosit în Franța, pentru a se casatori cu viitorul rege, Henry.