Se zdruncină România din cauza unui nou scandal în Biserica Ortodoxă Română. Fostul episcop de Huși este arestat. Motivul este incendiar: viol de minori. În acest caz, bomba a fost aruncată. Acum, Stenograme în dosarul episcopului din Huși acuzat de violul minorilor ies la iveală.

Un nou scandal în Biserica Ortodoxă Română. Judecătorii Curții de Apel Iași l-au arestat preventiv, pentru 30 de zile, pe fostul episcop al Hușilor, Corneliu Barladeanul, pe numele său de mirean Corneliu Onilă. Acesta este acuzat că ar fi violat elevi seminariști minori.

Potrivit datelor furnizate prin intermediul unuu comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, fostul episcop de Huși, Corneliu Onilă, este cercetat. Motivele cercetării sunt halucinante. Acesta este cercetat pentru „agresiune sexuală în forma continuată” în dauna unei persoane sun 18 ani la momentul comiterii faptei, precum și o infracțiune de „viol în formă continuată”. Inițial, fostul episcop fusese arestat doar pentru 24 de ore.

Toată tevatura a luat naștere în luna iunie 201 la Episcopia Hușilor. În acel moment, Corneliu Bîrlădeanul, pe atunci episcop al Hușilor, a reclamat la DNA ca este șantajat de trei preoți care i-au cerut bani sau funcții pentru a nu face publică o înregistrare în care ar apărea în timp ce întreținea relații homosexuale cu o persoană despre care era elev la Seminarul Teologic Huși. Din acel moment, dosarul a continuat. Se pare că cei trei preoți au primit pedeapsa de închisoare cu executare.

Însă cercetările au continuat, iar autoritățile au vrut să afle care este sâmburele de adevăr. Așa au ieșit la iveală detalii șocante în acest dosar. Acum, mai multe stenograme zguduie Biserica Ortodoxă Română.

Una dintre stenograme prezintă o discuție între doi elevi ai seminarului teologic din Huși. Discuția a ajuns probă la proces. Unul dintre preoți, Vasile T., povestește despre abuzurile sexuale la care era supus fratele său, Denis. Amândoi erau elevi ai seminarului atunci când s-a întâmplat.

Stenograme în dosarul episcopului din Huși

Andrei: Dar asta cu Denis și cu PS-ul (n.red. – preasfințitul) când s-a întâmplat!?
Vasile: Uăi, în ziua în care o înmormântat-o pe mă-sa… o băgat-o pe mă-sa în sicriu și seara el se f…a. Mai vrei ceva?

Andrei: Să mori tu?!
Vasile: Păi de aia îți zic, că i-a supt p..a și l-a f…t pe Denis.

Andrei: Uăi, mamă!
Vasile: Când am venit noi cu cozonacii în seara aceea… știi, am venit cu cozonacii la cămin, cu… ei, el în seara aceea s-a f…t cu Denis! Când am venit noi la 11 în cămin. Na!! Mai vrei ceva?? Eu nu mai vreau nica. Un pumn în gură să-i f..t și gata, mă f..t în el!

Vasile îi povestea aici lui Andrei, la telefon. Acesta i-a mai povestit colegului său despre faptul că ar exista un contact sexual care a fost înregistrat chiar de Denis.

Andrei: Auzi, uăi, dar cine l-o filmat pe Corneliu când cu Denis?
Vasile: Denis! Cu ceasul!

Andrei: Cu ceasul?
Vasile: Da! Știi că vorbeam noi… ai auzit că vorbeam noi prin cameră de chestii-trestii, ei, asta era!

Andrei: Da, dar… îi acela de care o zis ăștia că l-o dat Sebastian?

Potrivit Evz, „Numele pe care îl menționează Andrei în cursul convorbirii este al călugărului arhimandrit Sebastian Jitaru, cel care-l șantaja pe episcopul BOR de la Huși cu imagini compromițătoare, la rându-i condamnat la pușcărie”.