Țara noastră pare să nu scape de vremea rea. Se pare că România va fi devastată de furtună. Meteorologii anunță vreme destul de schimbătoare pentru această perioadă a anului, deși nimeni nu se aștepta.

Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie din teritoriu, vor avea loc Fenomene meteo extreme în România. Vor exista ruperi de nori rând pe rând. Specialiștii consideră astfel de evenimente ca pe adevărate urgii.

Meteorologii au făcut publică o nouă atenționare. Se întâmplă chiar acum în România. Tot coșmarul va trece până la miezul nopții.

Astfel, Meteorologii au prelungit, până la miezul nopții, atenţionarea emisă vineri seara pentru municipiul Bucureşti. Această atenționare care viza averse, descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni s-a modificat. Astfel, Administrația Națională de Meteorologie anunță că fenomenele extreme încă își pot face apariția.

România, devastată de furtună

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în București se declanșează urgia. Se vor semnala averse ce vor cumula 15 – 20 litri/mp. Acestea vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de mici dimensiuni.

Avertizările de fenomene periculoase imediate de tip nowcasting se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM. De altfel, în funcție de evoluție, aceste avertizări pot avea prelungiri. Momentan, se preconizează că vremea trebuie să își revină putin până la miezul nopții.

În ultimele zile, România a fost lovită de grindină în mai multe zone. Grindina de dimensiuni mari a stricat numeroase culturi și a distrus speranțele agricultorilor legate de acest an. Din păcate, cei care  credeau că vor scăpa de secetă, acum au culturile devastate de grindină.

Fenomenele periculoase vor continua și în perioada următoare. Astfel, riscăm să pierdem producții mari de fructe și legume în acest an. Doar o minune mai poate salva culturile devastate întâi de secetă, iar apoi de grindină și inundații.