Acele mici imperfecțiuni ale pielii te pot face de cele mai multe ori să te simți inestetic

Mai mult de jumătate din populație femeilor din România se luptă cu vergeturile inestetice de pe corp. Din mai mulți factori, această afecțiune a pielii a fost deja instalată.

Pe TikTok a devenit viral un clip video în care o specialistă explică pe înțelesul femeilor ce sunt vergeturile, tratament și prevenire.

,,Vergeturile sunt niște leziuni liniare mai întâi roz, roșii și violacee proeminente la nivelul pielii. Mai apoi, devin albe și adâncite. Apar din diverse cauza: o creștere bruscă în greutate, sarcina când se mărește în volum, abdomenul sau sânii. O creștere bruscă în înălțime. Adolescenții când cresc foarte brusc, persoanele mai înalte pot să aibă vergeturi orizontale pe spate. 

Pot să apară și anumite boli, de exemplu Sindromul Cushing. Soluțiile eficiente din păcate sunt puține, cremele minune nu există. 

@dr.gabrielabud #sfaturimedicale #sfaturibune #medicipetiktok #5pasidebine ♬ original sound – Dr Gabriela Bud-Schweighoffer

Pe vergeturile deja instalate, cremele nu mai fac nimic. Cremele și masajul sunt foarte utile pentru prevenție. 

Pe vergeturile odată instalate, avem nevoie de proceduri. Laserele au arătat rezultate bune.”, a explicat femeia.

La ce trebuie să fim atente atunci când tratăm vergeturile

,,Când tratăm aceste vergeturi trebuie să mergem spre metode care refac structura tegumentului și îl ajută pe acesta să refacă toate straturile sale în arhitectonica cea mai corectă.

social media

Și îl ajută să producă mai ales ceea ce este în cantitate mai necesară – elasten, colagen”, a explicat medicul Manuela Răvescu, potrivit observatornews.ro.

Cele mai revoluționare tratamente

,,Noi în clinică facem mai multe tratamente, pe bază de aparate sau peelling chimic. Aprat de radiofrecvenţă şi aparatul de micro needling.

Este un aparat care seamnă cu un stilou, care creează microperforaţii la nivelul dermului, cu ajutorul acelor.

pixabay

După tratamentul cu microace, peilea va fi lezată, roşie, dungi verticale care dispar într o săptămână jumătate, două săptămâni.

Atunci când combini un tratamentul cu ace cu unul cu peeling, se va şi exfolia. Descuamarea durează în jur de 2 săptămâni”, a mai explicat cosmeticiana Mihaela Stratulat.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!