Spălarea hainelor nu pare a fi o activitate complicată, însă puse la 40 de grade ar putea reprezenta un pericol pentru sănătate, conform specialiștilor.

Necesitatea spălării hainelor este evidentă și aproape oricine o poate face fără să fi învățat neapărat în prealabil. Totuși, specialiștii avertizează că spălatul rufelor la temperaturi scăzute ar fi de evitat, întrucât astfel se pot elimina anumite pete, însă nu și germenii existenți. – Fapt ce ar putea duce la îmbolnăvirea persoanei și a familiei acesteia.

Până la o sută de milioane de bacterii pot exista în hainele care pot umple cuva unei mașini de spălat. Prin urmare, rufele pot fi contaminate atât cu bacterii inofensive, cât și cu bacterii dăunătoare organismului.

Totodată, detergentul folosit trebuie ales cu atenție, pe piață fiind detergenți non-biologici – ce au agenți de înălbire care curăță și dezinfectează – și detergenți biologici – ce conțin enzime care scot particulele de mizerie.

Cei care aleg totuși să spele la temperaturi mai mici de 40 de grade, pot folosi și dezinfectanți, mai ales pentru hainele copiilor.