Un eventual război nuclear ar putea afecta întreaga omenire. Desigur că nimeni nu ăși dorește o așa întâmplare catastrofală. Totuși, există o țară care și-ar putea proteja toți locuitorii de o bombă nucleară. Are 300.000 de buncăre antiatomice.

În momentul de față, un război nuclear ar putea afecta întreaga planetă. Mai multe națiuni se pregătesc din timp, preventiv, la scară mondială. La acest capitol, Elveția este pe primul loc. Are peste 300.000 de buncăre antiatomice, într-o țară cu o populație de 8,5 milioane de locuitori.

social media

Elveția, țara care își poate proteja toți locuitorii în cazul unui atac nuclear

Cifrele arătă că, Bucureștiul are în jur de 4000 de buncăre de acest fel. Însă, nu toate adăposturile antiatomice pot fi utilizate. Nu acesta este și cazul Elveției. Acolo sunt mai mult de 300.000 de buncăre, construite chiar și până în casele private. De asemena, aceste buncăre se mai află și în instituții, spitale sau chiar în anumite zone sălbatice ale Alpilor Elvețieni.

La nevoie, multe dintre aceste locații pot fi dotate cu tunuri și mitraliere, menite să distrugă orice inamic din preajmă. În cazul unui atac terestre, Eleveția este cea mai pregătită țară din Europa. Podurile sunt dotate cu o așa-zisă „cutie pentru bombe”. Podurile se pot prăbuși la pământ, dacă situația cere, în câteva secunde. Arbori au fost plantați de-a lungul autostrăzilor pentru a putea bloca drumurile și tunelele. Acestea pot fi blocate doar prin apăsarea unui singur buton.

În Elveția, în anul 1978, a fost adoptată o lege prin care spune că fiecare locuitor trebuie să își doteze casele cu astfel de buncăre. La fel se întâmplă și în cazul blocurilor. Practic, Elveția este singurul stat din lume care își poate proteja toți locuitorii ei, 8,5 milioane la număr.

Elveția are o democrație directă, iar de-a lungul vremii și-a ales o poziție de neutralitate față de politica lumii. Pozișia neutră a Elveției a fost, în mod oficial, stabilită în urmp cu 200 de ani.