Reclamă
Reclamă

Sindromul şocului toxic streptococic, semnalat recent în Japonia, există și în România, însă nu reprezintă „o ameninţare” în acest moment, conform declarațiilor managerului Spitalului „Victor Babeş” din Capitală, Simin Aysel Florescu, citată de News.ro.

Boala rară, cauzată de o „bacterie mâncătoare de carne”, cunoscută ca sindrom de șoc toxic streptococic (STSS), și care poate ucide oameni în 48 de ore, se răspândește în Japonia, unde numărul cazurilor a ajuns, până pe 2 iunie, la 977, depășind recordul de 941 de cazuri raportate în tot anul trecut.

Marți seară, la Medika TV, Simin Aysel Florescu a fost întrebată despre sindromul şocului toxic streptococic. „Nu cred că reprezintă o ameninţare pentru noi, în acest moment. De ce vă spun? Nu este ceva nou. Infecţiile streptococice nu sunt ceva nou nicăieri în lume. Acest sindrom al şocului toxic streptococic apare, de obicei, e precedat de infecţiile streptococice invazive cutanate. (…) Au existat şi în România şi există şi în continuare. Noi am avut, în urmă cu ceva ani, înainte de pandemie, un pacient în terapie intensivă, 20 de ani avea, cu sindrom de şoc toxic streptococic, cu rash-ul acela specific, cu descuamare, cu stare septică evidentă, a necesitat terapie intensivă, şi care a scăpat. Deci nu este o boală nouă”, a afirmat Simin Aysel Florescu.

Reclamă

Aceasta a explicat că frecvenţa în România a acestei boli este una „sporadică”. Conform medicului, şocul toxic nu este „o boală obişnuită, curentă”.

Măsurile de prevenţie a acestei afecţiuni constau în igiena adecvată şi prezentarea la medic în cazul în care apar leziuni cutanate.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro