Vezi ce ar trebui să mănânci pentru a nu cădea pradă gripei și răcelii.

Sezonul de răceală și gripă este tot mai vizibil. Spitalele din România sunt pline de pacienți cu infecții respiratorii. Dar, totuși, cum prevenim răceala și gripa?

Deși știm că gestionarea stresului, odihna din belșug și consumul de lichide sunt cheia unei recuperări rapide, mâncarea poate juca, de asemenea, un rol în cât de repede scapi de o răceală.

Mâncarea sănătoasă este esențială pentru a rămâne sănătos și cu atât mai mult atunci când ești bolnav. Când organismul luptă împotriva bolilor, are nevoie de energie, așa că consumul de alimente sănătoase este esențial pentru a se însănătoși rapid.

Care sunt cele mai bune alimente pentru a combate răceala și gripa

Ceai cu lămâie și miere

Mierea a fost folosită pentru proprietățile sale medicinale de mii de ani. Este unul dintre cele mai bune remedii pentru ameliorarea durerilor de gât. Un amestec de miere și lămâie bogată în vitamina C în apă caldă poate reduce foarte mult perioada de recuperare. În plus, lămâile conțin flavonoide care stimulează sistemul imunitar și te ajută să te menții sănătos.

Sursa: Social media

Usturoi

Usturoiul este un antioxidant puternic, cu proprietăți antimicrobiene și antivirale. Cercetările au arătat că persoanele care au luat suplimente de usturoi au avut mai puține răceli sau au fost mai puțin afectate decât cele care au luat un placebo. Dacă începeți să simțiți simptomele răcelii sau dacă sunteți deja răcit, încercați să mestecați un cățel de usturoi.

Roșii

Roșiile pot furniza și cantități mari de vitamina C, atâta timp cât sunt consumate crude. Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina A care ajută la întărirea sistemului imunitar, precum și vitamina K care contribuie la sănătatea oaselor.

Nu este un secret că citricele sunt pline de vitamina C (o portocală are aproximativ 50 de miligrame și un grapefruit aproximativ 40 de miligrame), care funcționează ca un antioxidant foarte important, care încurajează formarea globulelor albe și are proprietăți antivirale și dezinfectante.

Kiwi

Consumul de kiwi este una dintre cele mai simple moduri de a atinge aportul zilnic recomandat de vitamina C. Un fruct de kiwi conține 100 de grame de vitamina C, care reprezintă 150% din aportul zilnic recomandat.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.