Și tu îți rozi unghiile sau ai facut-o vreodată? Află că nu ești singura persoană. Foarte multe se confruntă cu această problemă de care nu își dau seama. Află care este motivul și cum poți scăpa de acest obicei neplăcut.

Specialiștii în domeniu consideră ca acest obicei se datorează nivelului de stres. Cu cât ești mai stresat, cu atât simți nevoia mai mult de a-ți roade unghiile. Dacă faci asta mai timp timp, există posibilitatea ca acest obicei să fie dăunător pentru sănătate.

Care este motivul

Pot apărea semne destul de vizibile pentru cei din jurul nostru. De exemplu mâinile pot deveni roșii și inflamate, iar zona unghiilor devine sensibilă și dureroasă. Există posibilitatea de infecții la nivelul unghiilor datorită bacteriilor, care sunt neplăcute. Tot la aceste probleme se încadrează și deformarea unghiei, iar acest lucru nu mai poate fi remediat.

Dacă încerci să scapi de acest obicei și încă nu au reușit, uite câteva soluții practice. Primul pas este să începi să îți faci unghiile în mo regulat. Apoi, există tratamente regenerative care vor face minuni pentru creșterea și întărirea unghiilor tale. Mai poți încerca și soluții amare cu care să te dai pe unghii. Sigur gustul va fi neplăcut și nu te vei mai atinge de ele.

Unica.ro

Alte trucuri pentru a scăpa de rosul unghiilor

Pune suc de lămâie sau ceai de pelin pe unghii. Din când în când pune suc de lămâie pe unghii. Dacă ai tendința să îți rozi unghiile, gustul acru te va îmmpiedica să o faci. La fel de bun precum sucul de lămâie este și ceaiul de pelin. Gustul infuziei nu este cel mai plăcut, ba chiar este unul amar care nu-ți va plăcea. Ca efect final al acestui truc, ar fi renunțarea completă la ros.

Folosește ardei iute pe unghii. Trebuie sa fii foarte precaută atunci când folosești deoarece ardeiul este iritant.

Bandajează-ți degetele când stai în casă. Folosește bandaje din tifon sau plasturi, pentru a nu-ți ma ivedea unghiile și te va ajuta.

Apelează la unghiile false. Deși este un procedeu mai scump, nu îți vei strica manichiura pentru a-ți roade unghiile. Te vei gândi atât la frumusețea lor, cât și la banii plătiți.

Mestecă gumă. Este benefică și pentru sănătate, fiindcă îți curăță dinții și te ajută împoriva stresului. Te poate ajută să înlocuiești rosul unghiilor.

Taie-ţi unghiile scurt și foarte des. Astfel unghiile vor fi mici și nu mai ai ce să rozi.

Găsește-ți preocupări plăcute și relaxante care să te ajute să te simiți bine, încât să ai mintea ocupată.