Pe data de 29 iunie se sărbătoresc cei doi mari sfinți ai ortodoxiei, iată cum poți scăpa de necazuri

Pentru creștinii ortodocși, mâine este o sărbătoare extrem de importantă. Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt sărbătoriți timp de trei zile. Se spune că amândoi au fost uciși în aceeași zi, la porunca împăratului Nero. Cei doi apostoli sunt cunoscuți ca „stâlpi ai Bisericii și Luminătorii ai lumii”. Iată ce rugăciune trebuie să rostești în zi de mare sărbătoare, pentru a scăpa de rele. 

Apostolii Petru și Pavel sunt pomeniți împreună în fiecare an. Sfântul Apostol Petru s-a născut în Betsaida Galileei. A fost fiul lui Iona și fratele lui Andrei și a fost chemat să devină pescar de oameni. Cei doi apostoli sunt considerați cei mai importanți propovăduitori ai credinței creștine și sunt sărbătoriți în fiecare an pe data de 29 iunie.

În același timp, este zi mare și pentru românii care poartă nume precum Pavel, Petru, Petre, Petrică, Petrișor, Petronel, Paul, Paula, Petronela, Petruța, deoarece își sărbătoresc ziua de nume.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Ce rugăciune trebuie să rostești mâine, pentru a fi ferit de rele tot anul
Pixabay

Rugăciunea către Sfinții Apostoli Petru și Pavel

„Pe Voi, Apostoli slăviți ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiți stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o. Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici. Ți-a dăruit harul să-i întărești în credință pe toți frații tăi.

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din dușman un ales prieten. Duhul Sfânt te-a numit să le arăți neamurilor toate comorile învățăturii creștine. Sfinte Petre și Sfinte Pavele, amândoi ați lucrat cu neobosită însuflețire la răspândirea Împărăției lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăți nedrepte se abate asupra vieții noastre, să-i îndepărtați pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră. Amin. Acolo, în Împărăția lui Dumnezeu, vă bucurați de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviți spre Biserica lui Hristos care călăuzește popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei. Să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugați pe Mântuitorul nostru să-i lumineze și să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoți și întregul popor creștin. Rugați-L pe Domnul secerișului să trimită lucrători sârguincioși în ogorul Tău, pentru ca toți oamenii de bunăcredință să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Slăviți Apostoli Petru și Pavel, să ascultați rugăciunea noastră, credincioși încercați de cumplite necazuri, să fiți milostivi și să îndepărtați din viața noastră furia dușmanilor porniți să ne doboare cu orice preț. Amin.”

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii