Iată ce trebuie să faci pentru a te bcuura mai mult de florile tale.

Florile sunt apreciate nu numai pentru valoarea lor decorativă, ci și pentru parfumul lor. Pe lângă cultivarea lor în grădină sau în interior, florile pot fi tăiate și depozitate în vaze pentru a însufleți spațiile interioare. Este adevărat că florile tăiate nu rezistă mult timp, iar ofilirea este inevitabilă, dar este posibil să le prelungim durata de viață. Descoperiți secretul de a păstra florile proaspete cât mai mult timp.

Florile tăiate au nevoie de îngrijire și întreținere specială pentru a le menține proaspete. Există un secret pentru a vă păstra buchetul proaspăt pentru o perioadă lungă de timp.

Cum să păstrați florile tăiate proaspete pentru o perioadă lungă de timp?

Pentru ca florile tăiate să rămână proaspete cât mai mult timp, este important să știți cum să le îngrijiți. Atunci când primiți un buchet de flori, este recomandabil să faceți următoarele:

Sursa: Social media

Tăiați tulpinile florilor tăiate

În primul rând, tăiați tulpinile la 2 cm înapoi, folosind o foarfecă ascuțită și dezinfectată. Cel mai bine este să faceți acest lucru sub apă. Această tăietură diagonală va permite florilor dvs. să absoarbă mai bine apa. Rețineți că numai tulpinile pot fi în contact cu apa. Cu toate acestea, nu ezitați să îndepărtați frunzele inferioare. Acest lucru le va împiedica să putrezească, ceea ce poate afecta florile.

Pe măsură ce trec zilele, nu ezitați să îndepărtați frunzele uscate și florile ofilite. Dacă le păstrați, acestea pot elibera în apă substanțe care pot accelera ofilirea florilor încă proaspete.

Îngrijirea apei pentru flori

După ce ați tăiat tulpinile, puneți florile într-o vază curată cu apă proaspătă la temperatura camerei. Rețineți că apa trebuie să acopere doar jumătate din tulpini și nu mai mult. Apoi, luați în considerare dizolvarea unei lingurițe de zahăr sau a unui cub de zahăr în apă. Acest lucru va hrăni florile și le va oferi nutrienții de care au nevoie.

Pentru a păstra florile proaspete pentru o perioadă lungă de timp, este important să schimbați apa din vază la fiecare 48 de ore. Când schimbați apa, nu uitați să curățați și să clătiți bine vaza, pentru a elimina orice reziduu de la flori care ar putea putrezi în apă dacă le păstrați. Cu toate acestea, puteți curăța vaza cu un burete din microfibră înmuiat într-o soluție de bicarbonat de sodiu și lămâie. După ce ați curățat vaza, adăugați apă călduță în care veți dilua o jumătate de tabletă de aspirină.

Această pastilă este eficientă în păstrarea florilor proaspete pentru o perioadă lungă de timp și în prelungirea duratei de viață a buchetelor dumneavoastră. Cu toate acestea, nu este destinat să furnizeze nutrienți florilor dumneavoastră sau să promoveze înflorirea în același mod ca un îngrășământ. Aspirina poate pur și simplu să vă facă buchetul să dureze cu câteva săptămâni mai mult, împiedicând bacteriile să se dezvolte în apă.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.