Chiar dacă acest preparat pare foarte ușor și rapid de preparat, mai sunt câteva greșeli de evitat pentru a nu avea în farfurie o omletă cauciucoasă, lipicioasă, prea sărată sau fadă la gust.  

Desigur, rețetele de omlete sunt nenumărate. Fiecare își poate lăsa creativitatea să vorbească și să o condimenteze conform dorințelor sale. În afară de micul dejun, omleta poate servi în mod natural ca o masă completă pentru prânz sau cină, gătită într-o tigaie sau la cuptor.

Sursa: Social media

Dar, trebuie să recunoaștem, nu toți reușim, cel puțin nu întotdeauna, să o obținem perfect moale și pufoasă. Dacă ți-am spune că tot ce trebuie să faci este să adaugi un mic ingredient obișnuit în compoziție pentru a face diferența. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta, dar cu siguranță vei fi uimit de textura pe care o vei obține.

Sfatul nostru  : Înainte de a dezvălui acest ingredient secret, asigurați-vă că nu faceți greșeala de a bate ouăle pentru omletă pe care le-ați scos direct din frigider. În schimb, păstrați-le la temperatura camerei pentru câteva minute, înainte de a face omleta . Acesta este cel mai bun mod de a le păstra aroma.

Care este acest ingredient secret?

Pentru ca omleta ta să fie pufoasă, secretul constă adesea în adăugarea unui cubuleț de unt topit, smântână proaspătă, praf de copt sau lapte. Cel puțin, specialiștii în omlete au întotdeauna la îndemână unul dintre aceste ingrediente pentru a-și îmbunătăți rețeta.

Bine de știut: când bateți ouăle cu furculița, băteți-le energic pentru ca omleta să fie mai pufoasă și mai bună la gust. Când observi o spumă fină albă care se formează treptat, trebuie să știi că acesta este un semn foarte bun.

În cele din urmă, celălalt secret constă și în felul în care gătești omleta: gătiți-vă omleta la foc mic și adăugați câteva picături de ulei de măsline, astfel încât untul să nu se rumenească rapid și să vă usuce ouăle.