Rândurile scrise de un copil sărac au făcut înconjurul internetului

Sărbătoarea Crăciunului ar trebui să fie despre iubire,belșug,sănătate și bucurie. Din nefericire nu în toate casele Nașterea Domnului vine cu aceste lucruri. Este și cazul unui băiețel din România care i-a cerut moșului un cadou de-a dreptul neașteptat.

Băiețelul își dorește biscuiți de Crăciun

Este cu siguranță vremea în care toți copiii pregătesc scrisorile pentru Moș Crăciun. Într-un prezent în care suntem înconjurați de tehnologie, scrisorile copiilor sunt pline de cerințe mari. Alex, un băiețel în clasa doua din mediul rural a conceput însă o scrisoare aparte.

Sursa foto: Social media

Băiețelul așternute în rândurile lui una dintre dorințele pe care le are pentru acest Crăciun. Acesta a precizat că își dorește ca moșul să îi aducă trei pachete de biscuiți. Scrisoarea copilului a impresionat o țară întreagă.

Aceasta a făcut înconjurul internetului stârnind numeroase reacții. Internauții și-au exprimat opinia vizavi de cazul copilului. Cei mai mulți dintre aceștia au precizat că sunt îndurerați de această realitate.

Cei din mediul online susțin că este de-a dreptul apăsător ca într-o Românie dezvoltată să existe copii care trăiesc în sărăcie.

De altfel unii dintre internauți s-a oferit să-i pregătească micuțului un cadou substanțial pentru Crăciun.

Cazul nu este unul singular.În România trăiesc numeroase persoane care provin din medii defavorizate. Familii extrem de sărace pentru care traiul de zi cu zi este de-a dreptul dificil.Copiii care au neșansa de a veni pe lume într-un astfel de cămin au de suferit.

Dincolo de lipsuri, mulți dintre aceștia trăiesc și umilință de a se simți excluși din colectivitate.

Marea majoritate a cazurilor de acest gen provin din mediul rural. De ce mai mulți dintre acești copii nu se ocupă nimeni ei făcând parte doar din cifrele documentelor întocmite de autoritățile regionale.

Implicate în acest sens sunt numeroase ONG-uri care desfășoară campanii de ajutorare. Copiii din mediile defavorizate primesc ajutoare însă nu și garanția unei vieți decente.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.