Reclamă
Reclamă

Nu mai este niciun secret faptul că iPhone este unul dintre cele mai bune și cele mai „vânate” telefoane de pe planetă. Milioane, poate chiar miliarde de oameni au ales să facă parte din ecosistemul Apple și nu este de mirare, având în vedere beneficiile cu care vine la pachet un astfel de device.

Dacă ai un iPhone, asta este o setare pe care trebuie să o faci! În cazul în care cineva îți fură telefonul sau îl pierzi, primul lucru pe care îl face orice hoț este să îl pună pe Airplane Mode (mod avion). În acest fel, o să poată să își oprească comunicarea cu acel serviciu Find my iPhone (Găsește-mi iPhone-ul). Și asta pentru că airplane mode oprește comunicarea pe GSM, pe wireless și chiar pe Bluetooth.

Ca să îl împiedici să facă acest lucru, cel puțin atunci când ecranul este oprit, poți să faci următoarele setări. Mergi la Settings, caută Allow access when locked. De aici, dezactivezi control center și wallet, iar acum nu mai poți să pui telefonul pe Airplane Mode când este blocat.

Setarea salvatoare pentru cei care au iPhone. Ce trebuie să faci atunci când ți se fură telefonul
Social media

Cum își găsești telefonul furat

Dar, totuși, hoțul poate să-l închidă și să scoată SIM-ul din el. Și atunci avem o problemă, pentru că telefonul nu mai are conexiune la internet și nu mai știe să raporteze locația exactă în momentul în care îl cauți de pe un alt dispozitiv. Nu prea poți să-l oprești pe hoț să fugă cu telefonul tău, decât dacă sari pe el și îl oprești fizic.

Reclamă

Dacă un iPhone de generație mai nouă, de la 13 încoace, poți să îl localizezi cu Find my iPhone chiar atunci când este închis, pentru că telefonul nu se închide complet, 100% și mai rămâne activă funcția de Find my iPhone, împreună cu Wi-Fi-ul și cu Bluetooth-ul.

Nu mai este conectat la rețea, dar, în momentul respectiv, dacă trece cineva pe lângă telefonul tău și are un iPhone în buzunar, cu tehnologia Ultra Wide Band poate să raporteze locația telefonului tău, mai ales dacă a fost dat dispărut de către tine din aplicația Find my iPhone.

Reclamă
Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro