Acordă o deosebită atenție aspectului tău fizic pentru a afla dacă ai această problemă de sănătate.

Corpul nostru este în mod cert templul emoțiilor, personalității și firii noastre. Dincolo de acest aspect, fiecare moleculă din acesta poartă ADN-ul și particularitățile noastre fizice.

Deși am tinde să asociem aspectul fizic cu simpla imagine personală, acesta este mai mult decât atât.

Acesta ne poate oferi adevărate indicii la exterior despre ceea ce avem în interior.

Detaliul care îți arată dacă suferi de o boală gravă

Dacă îl analizăm cu atenție, corpul nostru ne poate arăta cu ce probleme ne confruntăm. Una dintre cele mai evidente este semnalată de un renumit nutriționist.Conform acestuia, grăsimea pe de burtă indică un detaliu alarmant din corp. Mai exact, grăsimea din jurul abdomenului ar indica de fapt steatoza hepatică sau ficatul gras.

Persoanele care au această proeminență ar trebui să consulte înainte de toate medicul specialist. Nutriționistul susține că din acest punct, persoana în cauză trebuie să urmeze un regim alimentar strict.

Ficatul gras asociat cu consumul de alcool

În ultimii ani s-a vehiculat intens ideea că ficatul gras ar avea legătură cu consumul de alcool. Acesta nu este cu siguranță singura cauză care conduce la primirea diagnosticului de steatoză hepatică.

De altfel, la nivel mondial, un număr mare dintre pacienții diagnosticați cu această boală au consumat alcool.

Diabetul și hipertensiunea arterială

Două alte cauze ce duc spre același diagnostic sunt diabetul și hipertensiunea arterială. Numeroase persoane care au aceste afecțiuni se trezesc și cu disfuncții la nivelul ficatului.

Un alt aspect care influențează ficatul gras este obezitatea.

Ce simptome au persoanele cu ficat gras

Cei care au steatoză hepatică se confruntă constant cu oboseala cronică. Totodată, durerile în zona abdomenului și în cea subcostală sunt principale simptome.

Netratarea ficatului gras poate duce la complicații grave care pot pune viața pacientului în pericol.

Afecțiunea este depistată în urma unor analize de sânge.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.