Descoperă metode simple și eficiente pentru desfundarea instalațiilor folosind obiecte obișnuite din casă. Află cum HomeFriends te ajută să păstrezi curățenia după rezolvarea problemelor de instalații.

Înainte de a apela la un profesionist, există câteva metode eficiente pe care le poți încerca folosind obiecte comune din casă. Iată câteva sfaturi practice:

Bicarbonat de Sodiu și Oțet

  • Ce Ai Nevoie: Bicarbonat de sodiu, oțet, apă fierbinte.
  • Cum Funcționează: Amestecă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de cană de oțet. Toarnă amestecul în scurgere, așteaptă 30 de minute, apoi clătește cu apă fierbinte.

 Sare și Apă Fierbinte

  • Ce Ai Nevoie: Sare, apă fierbinte.
  • Cum Funcționează: Toarnă o jumătate de cană de sare în scurgere, urmată de apă fierbinte. Sarea ajută la descompunerea grăsimilor și la curățarea țevilor.

 Sârmă Flexibilă sau Umeras de Haine

  • Ce Ai Nevoie: O sârmă flexibilă sau un umăr metalic de haine.
  • Cum Funcționează: Îndreaptă sârma sau umărul de haine și folosește-l pentru a îndepărta orice obstrucție fizică din scurgere.

Pompa de desfundat

  • Ce Ai Nevoie:O metodă clasică, care a fost cândva omniprezentă în toate gospodăriile românești, este utilizarea pompei de desfundat.
  • Cum Funcționează: Plasează desfundătorul peste scurgere și pompează energic pentru a crea un vid care poate desfunda blocajele.

Detergent de Vase și Apă Fierbinte

  • Ce Ai Nevoie: Detergent de vase, apă fierbinte.
  • Cum Funcționează: Amestecă detergentul de vase cu apă fierbinte și toarnă soluția în scurgere. Detergentul ajută la descompunerea grăsimilor și ușurează curgerea.

Când e Timpul să Cauți un Profesionist

După ce ai încercat aceste soluții eficiente, dacă totuși te confrunți cu o situație mai complicată, este important să știi când să apelezi la ajutor profesional. Pentru intervenții care depășesc cunoștințele de bază sau sunt de natură mai dificilă, te recomandăm să folosești aplicația HomeFriends. Aici, vei găsi o rețea extinsă de peste 200 de instalatori profesioniști, pregătiți să răspundă rapid și eficient la orice provocare. Cu HomeFriends, ai acces la experți de încredere, care pot rezolva chiar și cele mai complexe probleme de instalații, asigurându-te că locuința ta este în mâini sigure.

Menținerea Curățeniei Post-Reparatii

După ce ai rezolvat problema, e posibil să rămână dezordine. HomeFriends îți oferă acces rapid la servicii de menaj profesionale, asigurând că locuința ta rămâne impecabilă după orice intervenție de instalații.