Anul 2023 vine cu noi scumpiri pentru românii care iubesc să călătorească

Se anunță un an plin pentru românii care iubesc să călătorească, dar și pentru companiile aeriene. Numărul de călători din România va fi mai mare decât anul precedent, iar asta va veni cu multe neplăceri pentru pasageri. Printre altele, biletele vor fi mai scumpe, dar și unele servicii, până nu demult gratuite, vor fi acum contra cost.

Companiile aeriene au avut câștiguri record după pandemie, când traficul aerian a fost redus. Vara anului 2022 a fost marcată de aglomerație de nedescris în aeroporturile din toată lumea, iar lunile ce urmează nu vor fi diferite.

Dimpotrivă, românii se pare că vor călători mai mult decât în anul precedent. De pe Aeroportul Henri Coandă din București sunt așteptați să plece către destinații internaționale peste 24 milioane de pasageri, în total.

Doar că inflația și prețurile crescute la carburanți vor impacta și prețurile. Așa că românii iubitori de călătorii pot să-și ia „Adio!” de la biletele ieftine. Este estimat că în lunile ce vor urma, prețurile vor fi majorate chiar și cu 40%.

Iar valul de scumpiri pentru o singură călătorie nu se oprește aici. Unele companii, în special cele low-cost, preferate de români, au și taxe în plus. Așa că pasagerii vor fi nevoiți să plătească pentru servicii care până nu demult erau gratuite. Printre acestea se numără selectarea locului în avion, taxată și cu 15 euro, dar și mâncarea sau snackurile servite la bord.

Un factor care a determinat aceste scumpiri este și falimentul Blue Air, din toamna anului 2022. Milioane de pasageri au fost impactați, iar celelalte firme companii au fost nevoite să preia fluxul de călători. Unele s-au extins, în timp ce altele au majorat tarifele.

În 2023, România va avea un nou aeroport

Vara anului 2023 este marcată și de un moment mult așteptat de Români. Aeroportul din Brașov va fi inaugurat, după mulți ani de așteptare. Data stabilită pentru deschidere este 15 iunie.

De aici, vor decola atât aeronave care efectuează curse internaționale, dar și interne. Prețurile nu au fost însă stabilite de companiile aeriene.

Va prelua din această creștere a traficului, acest aeroport va fi foarte important pentru România. Va ajuta turismul, schimburile universitare, vor fi destinații noi în toată România., a declarat David Ciceo, președinte Asociația Aeroporturilor din România, conform ProTV.

Share.