Perioada de criză provocată de coronavirus i-a făcut pe români să cumpere drojdie până la epuizarea produsului din magazine, dar şi din magazinele online. Din această cauză, mai mulţi bloggeri s-au pregătit bine şi au început să prezinte mai multe episoade video în care pregătesc pâine după reţete fără drojdie.

La ora actuală, drojdia este cel mai căutat aliment din România, alături de făină şi mălai. De altfel, măştile de protecţie au depăşit sume neaşteptate, fiind căutate de români pe toate site-urile.

„Măştile de faţă au ajuns la peste un milon de căutări într-o lună. De asemenea, am observat că drojdia avea undeva la 5.000 – 7.000 de căutări pe lună și în acest moment a ajuns la peste 100.000 de căutări. (…) Înainte, telefoanele și deviceurile erau pe primul loc în căutări”, a declarat, pentru Mediafax, Călin Biriş, specialist în social media.

În magazinele din România nu mai există niciun tip de drojdie, motiv pentru care românii au ales să se apuce serios de muncă şi să găsească tot mai multe soluţii pentru a înlocui drojdia şi cum să facă reţeta de pâine fără acest îngredient.

„300.000 de vizualizări filmulețul, este o varianta de chifle cu iaurt și praf de copt. Eu am rețeta din 2018 pe blog dar nu a fost așa de accesată, acum am observat o explozie”, povesteşte bloggerița Mihaela Sava.

O altă bloggeriţă, Teo din Cluj, face pâine, chifle, pizza sau covrigi fără drojdie.

„Este super simplă: o cană de iaurt, o cană de făină, o jumătate de pliculeț de praf de copt, sare după gust și o lingură de ulei de măsline. Toate acestea le amestecăm cu o lingură de lemn, nu e nevoie de frămânatare. Îl modelăm pe planșetă cu făină și din el facem ce vrem noi”, spune Teodora Istrati, blogger.