În ceea ce privește economisirea de energie electrică, anumite acțiuni pot face o mare diferență. Doriți să vă reduceți consumul de energie? Gândiți-vă să scoateți din priză anumite aparate pentru un rezultat satisfăcător.

Dispozitivele dvs. electronice sunt adesea cele mai consumatoare de energie din casa dvs. și sunt adesea cauza principală a facturilor mari. Ce este de făcut? Optați pentru ca anumite aparate să fie scoase din priză pe timp de noapte, veți economisi bani.

Care sunt cele 3 electrocasnice pe care să le deconectezi noaptea ?

Aceste 3 aparate pot consuma multă energie chiar dacă nu le folosiți. Scoateți-le din priză seara, înainte de a merge la culcare, pentru a economisi câțiva lei.

Scoateți din priză calculatorul 

Un computer desktop și ecranul acestuia în stand-by consumă întotdeauna energie. Acest dispozitiv, utilizat acasă sau la birou, continuă să consume energie chiar și atunci când este conectat la priză. Acesta consumă 209 kWh/h și are un cost anual de aproximativ 100 de lei. Dacă nu îl utilizați, nu ezitați să îl deconectați.

Sursa: Social media

Scoateți televizorul din priză pentru a vă reduce factura 

La fel ca un computer, un televizor consumă energie electrică chiar și atunci când este în stand-by. Cu toate acestea, mulți oameni pot lăsa un televizor conectat la priză atunci când sunt plecați de acasă, de exemplu, lăsând televizorul să consume energie.

Cu toate acestea, televizorul este unul dintre cele mai mari consumatoare de energie din casă, alături de uscătorul de rufe și de cuptor, cu un consum estimat la 77 kWh/h și un cost anual de 50 de lei. Aceste valori pot părea mici, dar atunci când aveți mai multe aparate conectate la priză, puteți vedea diferența pe factură.

Deconectarea router-ului pentru a reduce factura 

Internetul este o componentă al vieții noastre și nu trece o zi fără să îl folosim. Prin urmare, se întâmplă frecvent să lăsați routerul pornit chiar și atunci când nu sunteți acasă sau când nu este utilizat. Cu toate acestea, trebuie să știți că acest mic dispozitiv poate consuma până la 61,3 kWh/an în standby.