Descoperă ce trebuie să faci pentru a scăpa de părul animalelor de companie.

A avea un animal de companie acasă, fie că este vorba de un câine sau de o pisică, este o adevărată bucurie pentru mulți oameni. Datorită tuturor beneficiilor fizice și morale pe care le aduc, animalele de companie devin rapid o parte importantă a casei.

Dar există un dezavantaj major de care se plâng toți proprietarii: părul lor invadează întreaga casă. Pe podea, pe canapea, pe covor… este peste tot. Și este adesea dificil să scapi de el. Nu intrați în panică, vă vom arăta câteva sfaturi foarte eficiente, inclusiv un produs care vă va costa doar câțiva lei.

Cum să eliminați părul de animale de companie cu un truc?

Să recunoaștem: a avea un câine sau o pisică înseamnă că veți avea o mulțime de păr peste tot în casă, fie că este pe podea, pe mobilă, pe covoare sau chiar în pat. Stați liniștiți, în termeni absoluți, părul animalelor de companie nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

Îngrijorarea se referă, de obicei, la paraziții care trăiesc în blana lor și care pot afecta oamenii. Dar dacă animalul dumneavoastră de companie este vaccinat și deparazitat de către medicul veterinar, nu trebuie să vă faceți griji. Cu toate acestea, puricii și păduchii sunt adesea greu de eliminat și pot fi foarte enervanți, mai ales dacă aveți copii mici. De aceea, trebuie să le tratați în mod regulat și să aveți grijă de ele.

Sursa: Social media

Desigur, este adesea o adevărată provocare să curățați suprafețele în mod corespunzător pentru a îndepărta toate acele fire de păr care se lipesc peste tot, dar nu este imposibil. Și există un produs economic care vă poate economisi o mulțime de bani. Pentru doar câțiva lei, puteți cumpăra mănuși de cauciuc, aceleași pe care le folosiți în bucătărie pentru a spăla vasele sau pentru a face curat în casă.

Acestea sunt foarte funcționale, mai ales atunci când se folosesc substanțe chimice care pot irita pielea. Ei bine, textura lor absorbantă va fi deosebit de eficientă pentru a scăpa de tot părul. Tot ce trebuie să faci este să le porți și să freci toate zonele păroase. Părul se va lipi cu ușurință de material. Și asta e tot!

Alte modalități de a îndepărta părul de animale de companie
Celălalt dezavantaj care trebuie subliniat este că părul animalelor de companie lasă adesea un miros urât în toată casa. Dacă nu aveți mănuși la îndemână sau dacă preferați să folosiți alte metode, iată câteva soluții radicale. Astfel, veți avea o casă foarte curată și fără mirosuri.

Un aspirator bun

Acesta este probabil cel mai simplu și mai rapid mod de a îndepărta părul animalelor de companie. Ca un bonus suplimentar, aspiratorul va aspira părul, scamele, praful și germenii din aer. Acest lucru este suficient pentru a dezinfecta toate suprafețele. Dar asigurați-vă că aveți un aspirator bun, care își va face treaba cu adevărat. De fapt, puteți găsi pe piață și perii special concepute pentru a curăța părul animalelor de companie.

O rolă de scame

În sfârșit, probabil că aveți acasă această faimoasă rolă care este foarte utilă pentru a curăța scamele de pe haine. Este, de asemenea, foarte util pentru a îndepărta părul de pisică sau de câine de pe orice suprafață textilă. Schimbați hârtia adezivă atunci când este bine încărcată și continuați procesul până când ați eliminați complet tot părul.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.