Sărbătoare importantă astăzi, 26 decembrie.

Creștinii o sărbătoresc pe Fecioara Maria. Se spune că pentru a o cinsti și celebra, adunarea pământească și cea cerească se unesc. Sărbătoarea Soborului Maicii Domnului aduce, în ce-a de-a doua zi a Crăciunului, multe superstiții și obiceiuri.

Ce nu este bine să facem pe 26 decembrie, atunci când Fecioara Maria este sărbătorită. În această zi sfântă, creștinii ortodocși se strâng în slujba din biserică.

Sărbătoare mare în a doua zi de Crăciun. Ce nu este bine să faci, dacă vrei să-ți meargă bine pe tot parcursul anului

În cea de-a doua zi de Crăciun, în calendarul ortodox este sărbătorită Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu, Fecioara Maria. În preajma acestei sărbători, este bine să nu facem anumite lucruri, pentru că înseamnă ghinion și pierderi în viața noastră.

Potrivit superstițiilor, în această zi oamenii trebuie să meargă în vizită la nașii lor. De asemenea, familia și rudele trebuie să se întâlnească la aceeași masă, pentru a le merge bine și să aibă un an lipsit de probleme.

Nu este bine să spălăm rufe. Conform superstițiilor, dacă în ziua de 26 decembrie vom spăla hainele, apa pe care o vom vărsa pe haine, va fi apa vărsată pe rănile noastre. Nu este bine să muncim în această zi.

Sărbătoare importantă în a doua zi de Crăciun. Ce marchează calendarul ortodox, pe 26 decembrie
arhivă

Bârfele și gandurile rele se vor întoarce împotriva noastră, tocmai de aceea este bine să ne îndepărtăm de tot ceea ce nu aduce nimic bun. Să încercăm să ne păstrăm inima și gândurile curate, pentru a nu avea parte de necazuri și pierderi în anul ce urmează.

Rostește această rugăciune, pentru a avea parte doar de lucruri bune în viața ta

Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul nostru, trimis ai fost de Dumnezeu-Tatăl pe pământ ca să salvezi neamul omenesc de la moarte, Care prin însăşi a Ta răbdare neclintită şi smerenie necuprinsă ai suferit batjocură, răni, cruce şi moarte, fără împotrivire.

Vino între noi şi-n casa noastră, precum în mijlocul ucenicilor Tăi ai venit după Înviere zicându-le „Pace Vouă!” şi ai liniştit sufletele lor înfricoşate şi întristate. Mântuitorul şi ocrotitorul vieţii noastre, linişteşte sufletele noastre zbuciumate şi înviforate. Pacea Ta ce-a nestricată dă-ne-o nouă, Iubitorule de oameni, nu precum o dau oamenii. Şi bucuria Ta fă-o deplină în noi, astfel ca nimic să nu zdruncine credinţa şi liniştea familiei noastre. Amin.