"p1">"s1">Cu siguranță una dintre cele mai mari lovituri pentru un părinte este aceea de a afla că propriul copil are o problemă de sănătate.

De cele mai multe ori, autismul este prezentat sub această formă în societate. Din nefericire, puțini știu că acesta nu are de ce să fie denumit „boală”.

"p1">"s1">Autismul este o tulburare de comportament, nu o boală

"p1">"s1">Un studiu recent a scos la iveală cifre îngrijorătoare despre autism. Se pare că unul din 51 de copii primește acest diagnostic încă din copilăria mică. Semnele acestei tulburări de comportament apar încă din primele luni de viață. Părinții atenți la aceste detalii au șanse de a ajunge la specialist pentru ca cel mic să facă primii pași spre recuperare.

"p1">"s1">În funcție de fiecare caz, cu ajutorul terapiei, copii cu autism se pot recupera parțial sau chiar în totalitate ajungând la maturitate să aibă o viață independentă.

"p1">"s1">Ce au scos cercetătorii la iveală?

"p1">"s1">O serie de cercetări recente au adus în față o realitate dureroasă despre acest diagnostic. Se pare că autismul se datorează în proporție de 90% aspectelor genetice. Totodată, 10 % din acest total are legătură cu factorii de mediu."aligncenter wp-image-274899 size-large" src=

"https://dev.substantial.ro/wp-content/uploads/2022/11/83FD82B7-1BB6-48A0-B160-CA5914695D19-1024x683.png"
alt="" width="768" height="512" />

"p1">"s1">Ceea ce înseamnă că diagnosticul copiilor cu autism se află în strânsă legătură cu diferitele fenomene care îi înconjoară.

"p1">"s1">Terapiile care funcționează în cazul copiilor cu autism

"p1">"s1">În ultimii ani au existat numeroase voci care au militat pentru includerea copiilor cu autism în mediul școlar. Cu toate acestea, numeroși părinți încă au reticențe în a-și lăsa copii să învețe alături de acești copii speciali.

"p1">"s1">Astfel, centrele de terapii alternative pentru tulburări de comportament au devenit tot mai aglomerate. Cu speranța recuperării copiilor lor, părinții plătesc sume importante pentru aceste tipuri de terapii speciale.

"p1">"s1">Una dintre acestea poartă titulatura „ABA”. Pentru a o aplica, terapeutul lucrează pentru a-l ajuta pe copil să facă asocieri sistematice și să învețe prin joc.