Cei care nu s-au autorecenzat până acum, vor fi vizitați până la mijlocul lunii iulie de către un recenzor

Două milioane de chestionare de autorecenzare la recensământ au fost invalidate. Puțini sunt cei care știu acest aspect, însă, din nefericire, persoanele ale căror chestionare au fost anulate, se pot alege cu amenzi usturătoare din partea autorităților. 

Chestionare invalidate

Dintre cele 11 milioane de chestionare completate în etapa de autorecenzare la recensământ, două milioane au fost invalidate. Motivul pentru care s-a ajuns la această problemă constă în completarea incorectă sau completarea parțială.

Prin urmare, românii ale căror chestionare au fost invalidate, riscă să fie amendați. Din păcate, platforma nu anunță acest lucru. Tocmai de aceea, ei sunt obligați să îi primească pe recenzori, în condițiile în care autorecenzarea nu a fost confirmată.

În cazul în care ați completat chestionarul online și nu știți dacă este sau nu valid, trebuie să intrați pe site-ul recensamnatromania.ro. Mai apoi, faceți click pe secțiunea „Verificare autorecenzări după 7 zile” pentru rezultat.

După ce ați introdus CNP-ul, veți afla dacă chestionarul a fost completat corect și dacă a fost considerat valid. În același timp, veți primi și o dovadă de autorecenzare. Deocamdată, mulți români nu au verificat acest lucru.

Românii care s-au autorecenzat de două ori vor fi amendați. Iată ce trebuie să faci ca să nu fii taxat
Curs de guvernare

Recenzorii sunt așteptați până pe 17 iulie

Specialiștii de la Institutul Național de Statistică au mărturisit că la mijloc este vorba despre o greșeală. În mod normal, aplicația nu ar fi trebuit să admită chestionarele care nu au fost completate în totalitate. Însă, momentan, nu există o altă variantă de verificare.

Se pare că recenzorii vor merge din ușă în ușă până în data de 17 iulie și sunt obligați să se întoarcă dacă nu găsesc pe cineva acasă. Platforma a fost deschisă până pe 27 mai.

Etapa de recenzare presupune colectarea datelor prin interviu față în față, numai cu ajutorul tabletelor. Chestionarul de recensământ va fi identic cu cel din etapa de autorecenzare.

Pentru această etapă vor ieși pe teren 20.000 de recenzori. Aceștia pot fi identificați prin legitimația emisă de Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor, pe care sunt obligați să o prezinte, pentru a face interviul.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii