Este cunoscut deja faptul că hackerii din mediul online găsesc fel și fel de metode pentru a trage în capcană și a păcăli numeroși utilizatori.

Astfel, de la mesajele frauduloase de pe WhatsApp sau Instagram, acum s-au descoperit noi metode. Nu o să îți vină să crezi, dar iată cu poți rămâne fără bani în câteva secunde. Evident, în urma unui atac cibernetic. 

România a fost victima mai multor atacuri cibernetice, în ultimele luni. Astfel că, după numeroasele metode prin care internauții erau contactați prin diferite mesaje pe rețelele de socializare. Acum totul s-a mutat pe platforma Netflix. Utilizatorii acestei platforme sunt în aceste momente într-un adevărat pericol, asta pe urma atacului cibernetic anunțat recent de către autorități. Aceștia pornesc un mesaj pentru a-și valida datele cardului cu care plătesc abonamentul. Moment în care toți banii pot fi retrași în doar câteva minute.

Bineînțeles, au fost deja înregistrate victime în acest sens. Astfel că Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC trage un semnal de alarmă pentru toți românii care folosesc platforma de filme Netflix.

”Atenție la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienți ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertați despre faptul că trebuie să-și valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripția la serviciu!

Mesajul în limba engleză este transmis de pe un domeniu din Olanda și nu are nicio legătură cu compania Netflix. Accesarea link-ului redirecționează potențiala victimă către un site de phishing”, scrie Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC pe o rețea socială.

România, atacată cibernetic. Cel mai simplu mod prin care riști să rămâi fără banii din cont
Hepta

Fiindcă de cele mai multe ori românii sunt tentați să deschidă fel și fel de link-uri, indiferent despre ce rețele de socializare vorbim, hackerii nu se pot abține să nu își bage bani grei în buzunare pe această cale.

Dacă acum totul s-a mutat pe Netflix, reamintim faptul că în trecut, aceste metode prin mesaje frauduloase au fost folosite și pe WhatsApp, cât și pe Instagram sau Facebook.