Reclamă

În 2011 Agenția Internațională de depistare și rezolvare a cancerului, a făcut un studiu amplu asupra undelor magnetice ale telefoanelor mobile, ajungând la o concluzie cutremurătoare :radiațiile telefoanelor mobile au un posibil risc CANCERIGEN. Informația este alarmantă ținând cont că la nivel mondial telefonul mobil este tehnologia cea mai folosită , aceasta fiind în plină dezvoltare.

Specialistii agenției nu au precizat însă ce înseamnă de fapt folosirea telefonului, de la câte ore prezintă un risc, care sunt factorii ce influențează creșterea pericolului, așadar putem spune că este vorba despre un studiu incomplet.

Totuşi, unii mai nerăbdători cu inima dintre noi, au început să vadă că telefonul mobil care stă lângă stimulatoare cardiace, defibrilatoarele implantabile şi aparatele auditive cauzează interferenţe şi modificări ale acestora. Astfel, acestor aparate medicale scăzându-le puterea sau eficienţa. Un exemplu foarte des întâlnit este la avioanele care decolează şi aterizează, unde o adunare mare de frecvenţe emise de telefoanele noastre mobile pot afecta sistemul de recepţie – transmisie a avionului, iar acesta nu va şti când să decoleze şi pe ce pistă să aterizeze. Un alt exemplu care ne face să scoatem capul pe fereastră când auzim, sunt accidentele rutiere, care conform ultimelor evidenţe publice, s-au mărit în număr de 3-4 ori de când telefoanele mobile sunt folosite în măşină “


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro