Această prăjitură se prepară extrem de rapid, cu puține ingrediente

  1. Chiar dacă ne aflăm în perioada postului, există numeroase variante de a prepara deserturi delicioase, fără lapte,ouă sau unt. Chiar dacă multe persoane preferă să le achiziționeze din magazin, deserturile de post pregătite în casă sunt în mod cert mult mai gustoase.

Prăjitura tăvălită de post – Cum o prepari

Prăjitura tăvălită este una dintre cele mai vechi, întâlnite cu siguranță în majoritatea caietelor de rețete ale bunicilor. Aceasta poate fi preparată extrem de rapid, cu puține ingrediente. În plus, gustul este unul absolut decadent.

Deși varianta originală are în compoziție ouă, prăjitura tăvălită poate fi preparată cu succes și fără acestea.

Ai nevoie de:

300 grame făină;

200 grame zahăr;

50 ml ulei;

250 ml apă minerală;

1 păstaie de vanilie/ 1 plic zahăr vanilat;

-1 praf de copt.

Pentru glazură

-o ciocolată menaj fără lapte;

-două-trei linguri de lapte de soia/cocos/ovăz;

-nucă de cocos/nucă măcinată.

 

Începe prin a adăuga peste făină și zahar, ingredientele lichide rând pe rând. Adaugă ulterior aromele, precum și praful de copt stins într-o lingură de oțet. Amestecă totul până ajungi la o consistență cremoasă a aluatului de prăjitură. Încorporează cu grijă uleiul astfel încât acesta să păstrezi o consistență aerată a acestei compoziții.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt, și toarnă tot amestecul în ea. Încinge cuptorul la 180 de grade și lasă prăjitura la copt preț de 25-30 de minute.

Social media

După cele 25 de minute poți face proba scobitorii pentru a vedea dacă prăjitura este coaptă și în interior. Astfel, dacă vârful scobitorii introduse în aceasta rămâne umed, poți prelungi cu câteva minute timpul de coacere. Dacă acesta este uscat, este momentul să o scoți din cuptor.

Cât timp prăjitura ta se răcește te poți ocupa de glazură. Topește ciocolata la bain marie. Peste aceasta adaugă două trei linguri de lapte vegetal. Poți folosi chiar și frișcă vegetală, după preferință.

După ce prăjitura s-a răcit, porționează-o în cubulețe mici. Tăvălește fiecare dintre acestea prin ciocolata topită, iar ulterior prin fulgii de cocos sau nuca măcinată.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.