Această variantă de piure de post este extrem de delicioasă

Cu siguranță nimeni nu va sesiza că această variantă de piure nu conține unt sau lapte.

În perioada aceasta, cei care țin cu rigurozitate postul Crăciunului sunt în căutarea meniurilor fără proteină animală. De la supe, garnituri, chiftele și până la deserturi, toate pot fi preparate în varianta de post, mult mai sănătoasă.

Dacă până acum ți se părea imposibil să prepari piureul fără lapte sau unt, ei bine, nu doar că se poate ci preparatul final este unul extrem de delicios.

Piure de cartofi cremos fără lapte sau unt

Pune cartofi curățați de coaja la fiert în apă cu sare. Alege 4-5 cartofi de dimensiune medie pentru patru porții de piure. Lasă-i să fiarbă  la foc încet timp de 15:20.

După ce sau fiert scurgeri de apă și treci la pasul doi care presupune mixarea piureului. Peste cartofi zdrobiți adaugă o stare lingură de ulei de dovleac sau de floarea soarelui. De asemenea, adaugă câteva linguri din apa în care aceștia s-au fiert. Dacă îți place laptele de soia sau chiar de orez, adaugă 50 de ml peste cartofi.

Amestecă totul cu ajutorul mixerului preț de 1-2 minute. Atenție! Dacă prelungești acest pas amestecând prea mult, preparatul nu va mai fi cremos ci mai degrabă dens și „gumos”.

Acest preparat constituie o garnitură excelentă pentru zilele de post. Îl poți asocia cu snițele sau chifteluțe din legume, soia. De altfel, această rețetă de piure va fi în mod sigur și pe placul celor mici. Îți dorești ca la fi al să te bucuri de un preparat aerat și delicios. Dacă îți place să experimentezi în bucătărie poți încerca să adaugi în piureul de ulei de trufe sau usturoi.

Piureul de post răcit este în continuare de folosință în bucătarie. Il poți adăuga în aluatul de pâine, pentru a obține un produs precum cel scos din cuptorul bunicii. Pâinea de casă cu cartofi este extrem de hrănitoare, dar mai  ales delicioasă.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.