Această rețeta te va salva să salvezi mulți bani peste iarnă

   Cine nu iubește ciorbele pregătite în casă, cu legume, verdețuri și gustul inconfundabil al sucului de roșii? În zilele friguroase de toamnă sau chiar în cele geroase ale iernii, acestea sunt o delicatesă. Multe persoane se feresc însă să adauge în aceste preparate bulion din comerț.

Un produs de acest gen de bună calitate poate avea un preț piperat. De altfel, consumatorii sunt destul de sceptici când vine vorba de ingredientele pe care bulionul din comerț le conține.

Pentru a te bucura din plin de un un suc de roșii preparat în casă ai nevoie de efort minim. De asemenea, rețeta este una mai mult decât ieftină.

Suc de roșii pentru ciorbe/tocănițe

Roșiile delicioase de grădina încă se mai găsesc în piețele agroalimentare. Mai mult, acestea au și un preț extrem de accesibil. Nu ai nevoie de cele mai aspectuoase roșii sau uriașe ci dimpotrivă. Alege-le pe cele mai mici și coapte bine. Gustul final al sucului de roșii va fi unul aparte.

Citește și

Cea mai ieftină zacuscă! Conservele îți vor fi de mare ajutor în sezonul iernii


Ai nevoie de minim 5 kg de roșii foarte bine coapte, sare, piper și un blender.

Spală bine roșiile și pune-le la foc într-o oală cu pereți dubli. Adaugă o treime de apă peste acestea, sare și piper. Lasă totul la foc mic și amestecă la câteva minute.

Roșiile trebuie să fiarbă măcar 60 de minute în sucul propriu.

Când compoziția începe să aibă o consistență păstoasă este momentul să treci la cel mai important pas. Roșiile trebuie pasate cu ajutorul blender-ului pentru 3-4 minute până când totul devine omogen. Astfel, cuțitul mixerului te va ajuta să mărunțești inclusiv cojile care sunt inestetice în preparate. De altfel gustul lor aduce un plus de savoare preparatului.

După acest pas, pune din nou oala pe foc pentru 15 de fierbere. După un sfert de oră compoziția ar trebui să fie gata de pus în borcane.

Atenție! Este necesar să fierbi în dunți acest tip de conservă pentru iarnă.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.