Pregătește-i bebelușului tău una dintre cele mai rapide și hrănitoare rețete de supă de legume

Odată cu creșterea bebelușului, mesele principale ale zilei devin o grijă în plus. Faza diversificării este cea în care mămicile pot adapta gusturile, aromele și nutrienții. Una dintre cele mai hrănitoare variante pentru prânzul celor mici este supa cremă de legume.

Cum o prepari?

Unii medicii recomandă diversificarea abia de la 6 luni. De cealaltă parte, alți specialiști încurajează diferit mămicile. Astfel, aceștia sunt de părere că prima supă poate fi oferită chiar la 4 luni. O variantă sănătoasă pentru bebelușul tău în acest sens este următoarea:

Prima supă pentru sugarul de 3 luni şi jumătate – 4 luni (1 porţie = 200 ml)

Ai nevoie de :

-Apă 500 ml;

-morcov 100;

-țelină 25 g,

-rădăcină pătrunjel 25 g;

-cartofi 50 g;

-câteva frunze fragede

de pătrunjel;

-griș 5-10 g;

-ulei (unt) 5 g;

-sare 1 g.

Zarzavaturile curăţate, spălate şi tăiate mărunt, se pun în apă rece şi se fierb 1-1% oră, într-un vas acoperit. Când zarzavaturile sunt bine înmuiate (se zdrobesc uşor cu furculiţa), supa se strecoară. Bulionul astfel obţinut se pune din nou la fiert, se adaugă grisul „în ploaie” şi se fierbe încă 10-15 minute. La ultima fierbere se adaugă uleiul (untul), după care se lasă să clocotească 2-3 minute, iar la sfârşit se pune un vârf de cuţit (1 g) de sare.

La început, până când copilul se obişnuieşte cu supa, se poate adăuga şi o linguriţă (5 g) de zahăr la 100 ml supă, scăzând apoi treptat cantitatea de zahăr, sau lapte (cam o treime faţă de cantitatea de supă).

Adăugarea sării în mâncarea bebelușului este de asemenea un aspect aparte. Unii pediatrii recomandă acest lucru abia în jurul vârstei de un an. Alți specialiști susțin că gustul mâncării oferite bebelușului trebuie să fie echilibrat. Astfel, foarte puțină sare ar evidenția de fapt aromele.

Dacă nu dorești să îi oferi bebelușului tău de la câteva luni sarea în alimentație te poți consulta cu pediatrul. Același lucru poate fi aplicat și în ceea ce privește zahărul.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.