Reclamă
Reclamă

În perioada postului toată lumea caută variante la îndemână de preparare a meselor. Îndrăgitele chifteluțe tradiționale pot fi extrem de delicioase și dacă nu au carne în compoziție. Pentru a le prepara, ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Chifteluțe de legume

Chifteluțele de legume sunt extrem de gustoase și ușor de preparat. Acestea pot fi un succes pentru întreaga familie în perioada postului. De altfel, chifteluțele de legume sunt ideale pentru vegani.

Deși în această perioadă, rafturile magazinelor sunt pline de produse de post semipreparate, nutriționiștii nu recomandă consumul lor. Aceste preparate din comerț conțin numeroși conservanți și aditivi. Le poți prepara însă acasă, cu ingrediente de calitate. În plus, gustul va fi unul net superior celor de la raft.

Ai nevoie de:

Reclamă

-6 cartofi potriviți;

-3 morcovi;

-o ceapă;

-pătrunjel;

-sare, piper;

-o linguriță de ulei de măsline.

Pune cartofii cu coajă la fiert, cu un praf de sare, după ce i-ai spălat în prealabil. Secretul rețetei este să îi lași să clocotească timp de 2 minute. Chiar dacă rămân tari la interior, ia-i de pe foc. Aceștia se curăță de coajă alături de restul legumelor.

Cartofii, morcovul și ceapa se dau ulterior prin răzătoare, folosind partea de mărunțire mai mică. Scurge-le bine și adaugă peste ele pătrunjelul tocat, sarea, piperul și lingurița de ulei de măsline.

Având în vedere că această variantă a chifteluțelor se prepară la cuptor, uleiul va face ca acestea să devină rumene și aurii.

Formează biluțe mici din compoziție și așează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune totul la cuptorul setat la 190 de grade pentru 35-40 de minute.

Consumă chifteluțele calde, alături de sos se usturoi. Acestea pot fi adăugate cu succes reci, în salatele de post. De altfel, dacă preferi chifteluțele în sos, îl poți prepara rapid cu roșii din conservă. Va fi cu siguranță un preparat pe măsură!

Reclamă
Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro