Rețeta de post de chiftele poate fi pregătită rapid, cu ingrediente puține

Postul Crăciunului este un post al bucuriei astfel că are numeroase zile cu dezlegare la pește. Totuși dincolo de acestea, credincioșii trebuie pedepsească variante de a se alimenta fără proteina animală. Cele mai iubite preparate din perioada postului sunt cele care conțin legume proaspete.

Chiftele mănăstirești cu legume

Această variantă de chifteluțe sunt pregătite în perioada postului în multe dintre mănăstirile din România. Având la bază legume constituie un preparat sănătos, lejer și foarte bogat în nutrienți. După gusturi, acestea pot fi servite în fel și chip alături de diferite garnituri.

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de:

-3-4 cartofi

-2 morcovi

-1 ceapă

-1dovlecel

-năut/Fasole boabe (din conservă)

-pesmet

-câteva fire de pătrunjel

-susan (opțional)

-sare,piper

Curăță legumele și toacă-le mărunt. Poți folosi un robot de bucătărie setat pe o dimensiune medie a modului de mărunțire. Toacă alături de ele și boabele de năut sau de fasole, după preferință. Scurge-le de apă.Adaugă peste ele pesmetul, pătrunjelul tocat, sarea, piperul.

Formează biluțe din compoziție pe care le poți trece prin susan (poți sări peste acest pas dacă nu preferi gustul susanului.

Social media

Poți prăji chifteluțele în ulei de floarea soarelui sau le poți introduce la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.

Pentru un gust aparte, prăjește-le în ulei de dovleac. Acesta are un gust mult mai dulceag decât cel de floarea soarelui.

Chifteluțele mănăstirești pot fi servite ca atare sau alături de diferite garnituri. O variantă excelentă este de a le marina într-un sos roșu delicios.

Sos pentru chifteluțele de legume

Pentru acest sos vei avea nevoie de o ceapă, sos de roșii sau bulion( preferabil de casă), foi de dafin, o linguriță de zahăr, sare,piper după gust.

Pentru un gust aparte, prăjește-le în ulei de dovleac. Acesta are un gust mult mai dulceag decât cel de floarea soarelui.

Chifteluțele mănăstirești pot fi servite ca atare sau alături de diferite garnituri. O variantă excelentă este de a le marina într-un sos roșu delicios.

Sos pentru chifteluțele de legume

Pentru acest sos vei avea nevoie de o ceapă, sos de roșii sau bulion( preferabil de casă), foi de dafin, o linguriță de zahăr, sare,piper după gust.

Călește ceapa într-o lingură de ulei de măsline și adaugă peste ea sosul de roșii din conservă alături de foile de dafin . Lasă totul la foc mic pentru 10 minute. Adaugă în sos chifteluțele și bucură-te de o masă de post excelentă alături de cei dragi!

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.