Bebelușul tău va fi de-a dreptul încântat de fuziunea de gusturi și arome ale acestui preparat

Când vine vorba de mâncarea lichidă ce poate fi oferită bebelușilor, varietatea este cu siguranță una generoasă. Mămicile au la dispoziție numeroase variante de a experimenta și a-i oferi celui mic diverse preparate în acest sens.

Totul constă însă în a-i descoperi copilului gustul favorit. Precum în cazul adulților, copiii își vor crea de mici propriile alegeri legate de aromele hranei.

Această rețetă de supă este extrem de ușor de preparat și are un gust ideal chiar și pentru adulți. Astfel, poate constitui un prânz sau chiar o cină lejeră pentru întreaga familie.

Supa de dovlecel pentru bebeluși

Pentru a o prepara ai nevoie de :

Dovlecei 250 g;

morcovi 100 g;

păstârnac 50 g;

ceapă 30 g;

unt (ulei) 20 g;

orez 10 g;

apă 600 ml;

făină 10 g; (sau amaranth)

smântână 50 g;

sare;

pătrunjel 40 g.

Din cantitățile enumerate va ieși o cantitate suficientă pentru două porții.

Zarzavatul tăiat mărunt se pune la fiert în apă cu puţină sare. Când este bine fiert, se strecoară supa. Se curăţă dovleceii şi se taie în felii nu prea subţiri, ca să nu se sfărâme, apoi se pun în supa care clocoteşte, o dată cu orezul spălat. Se lasă să .mai fiarbă 15-20 minute.

Se topeşte untul într-o tigaie, fără să se încingă, se amestecă cu făina şi se fierbe cu câteva linguri de supă. Acest sos se răstoarnă în supa care clocoteşte, fierbând totul încă 15 min. La sfârşit, se adaugă smântână şi pătrunjelul verde tocat.

Dacă vrei să o păstrezi la frigider pentru a doua zi, asigură-te că faci acest lucru în condiții optime. Mâncarea lichidă se poate altera mult mai repede decât cea consistentă. Astfel, după ce s-a răcit complet, pune compoziția într-un recipient închis ermetic. Îl poți introduce la frigider până a doua zi. Evită să-i oferi bebelușului tău mâncare mai veche de 24 de ore (maxim două zile).

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.