Orezul este o alegere delicioasă pentru copii, mai ales după vârsta de 7 luni

Orezul se află pe lista alimentelor sigure de oferit bebelușilor. Acesta nu produce alergii astfel că poate fi oferit celor mici încă de la 7 luni de viață. Poți prepara o varietate de rețete având la bază această cereală.

Cu siguranță nu te-ai fi gândit vreodată că o porție de rizotto poate fi pregătită special pentru un bebeluș. Ei bine, dincolo de banalul orez cu lapte, poți explora cât se poate de mult la capitolul meniuri cu orez.

Cum prepari rizotto pentru bebeluși

Rețeta de rizotto pentru bebeluși se prepară rapid și va fi cu siguranță o masă consistentă și sănătoasă pentru cel mic. Alege ingrediente naturale și mai ales proaspete pentru a o pregăti.

Ai nevoie de:

-60gr orez;

-unt 10 g;

-bulion de carne sau de legume 50 ml;

-sos alb sau sos de roşii 50 ml,

-gălbenuş ou 1/2 buc,

-smântână 20 g;

-carne  de vită mărunțită 40 g.

Orezul ales, spălat şi uscat într-un şervet, se pune în untul fierbinte şi se lasă pe foc, până se îngălbeneşte. Se acoperă apoi cu bulion de carne sau de legume şi se pune la cuptor, unde se lasă, fără să se amestece, până se înmoaie.

Se amestecă apoi cu 1/2 din cantitatea de sos alb sau de roşii şi se încorporează gălbenuşul de ou, smântână şi brânza de vaci. Restul de sos alb (roşii) se adaugă la sfârşit, peste orez, după ce compoziţia a scăzut la cuptor. în loc de brânză, se poate pune carne fiartă şi dată prin maşina de tocat.
Sosul alb poate fi preparat cu 20 gr unt, 50 ml lapte, 30 gr cașcaval ras.

În funcție de consistența orezului mai poți adăuga puțin lapte pentru a-l face mai moale. Evită să îi lferi copilului preparatele cu orez bine închegat. Riscul de a cauza constipație este uriaș.

Este ideal să folosești sos de roșii preparat în casă pentru toate rețetele destinate copiilor.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.